2021 június 01. / Szűcs-Balás Vera
A kampány részeként új weboldal, kiadvány és kisfilm is készült, amelyekből átfogó képet lehet kapni a sommelier munkájáról. Az alább is látható videóban a karrier csúcsát képviselő, négy kiemelkedő magyar sommelier osztja meg az érdeklődőkkel, hogyan látják hivatásukat, milyen tulajdonságok és készségek szükségesek hozzá, nem utolsósorban pedig arról is beszélnek, hogy mely kihívásokat tartják a legizgalmasabbnak ezen a területen. A videóban - a bemutatásuk sorrendje szerint - Tüű Péter, Angerman László, Horváth-Mácsai Ilcsi és Szik Mátyás mesélnek arról, hogyan kerültek a szakmába, milyen perspektívákat rejt a sommelier pályája, jól összefoglalva, hogy miért ajánlják ezt a szép és összetett hivatást a pályakereső fiataloknak.
A videó az alábbi linken tekinthető meg
A további hat (barista, cukrász, felszolgáló, séf, recepciós, concierge) szakmát népszerűsítő filmet, a kiadványt és számos egyéb hasznos információt a Karrier a turizmusban oldalán lehet elérni:
A furmint szerencsés házasságot kötött Tokajjal
Folyékony arany: a legjobb aszús évek. Vajon az idei is közéjük tartozik?
Magnum-hatás – révbe ért a Sauska
A gyümölcs az úr: 2023-as forralt boros trendek
One man show helyett generációs csapatmunka a Vida Családi Borbirtokon
A kadarka dicsérete
Divatba jönnek a rezisztens szőlőfajták
Generációs sikerek, alázat, hit és hivatás – Hatszemközt két Lőrincz Györggyel