2021 június 01. / Szűcs-Balás Vera
A kampány részeként új weboldal, kiadvány és kisfilm is készült, amelyekből átfogó képet lehet kapni a sommelier munkájáról. Az alább is látható videóban a karrier csúcsát képviselő, négy kiemelkedő magyar sommelier osztja meg az érdeklődőkkel, hogyan látják hivatásukat, milyen tulajdonságok és készségek szükségesek hozzá, nem utolsósorban pedig arról is beszélnek, hogy mely kihívásokat tartják a legizgalmasabbnak ezen a területen. A videóban - a bemutatásuk sorrendje szerint - Tüű Péter, Angerman László, Horváth-Mácsai Ilcsi és Szik Mátyás mesélnek arról, hogyan kerültek a szakmába, milyen perspektívákat rejt a sommelier pályája, jól összefoglalva, hogy miért ajánlják ezt a szép és összetett hivatást a pályakereső fiataloknak.
A videó az alábbi linken tekinthető meg
A további hat (barista, cukrász, felszolgáló, séf, recepciós, concierge) szakmát népszerűsítő filmet, a kiadványt és számos egyéb hasznos információt a Karrier a turizmusban oldalán lehet elérni:
A kínai konyha és a tokaji édes borok meglepő találkozása
Öreg tőke nem vén tőke
Nincsenek kőbe vésett szabályok
Magyar borok az OMÉK 2025-ön!
Borok a csúcsról
Nincs tökéletes bor
„Tiéd a mérték!” – Nyílt levél a borkultúráért
Nemzetközi kampányok 2025 - Felhívás a hazai borászatoknak!