2021 június 01. / Szűcs-Balás Vera
A kampány részeként új weboldal, kiadvány és kisfilm is készült, amelyekből átfogó képet lehet kapni a sommelier munkájáról. Az alább is látható videóban a karrier csúcsát képviselő, négy kiemelkedő magyar sommelier osztja meg az érdeklődőkkel, hogyan látják hivatásukat, milyen tulajdonságok és készségek szükségesek hozzá, nem utolsósorban pedig arról is beszélnek, hogy mely kihívásokat tartják a legizgalmasabbnak ezen a területen. A videóban - a bemutatásuk sorrendje szerint - Tüű Péter, Angerman László, Horváth-Mácsai Ilcsi és Szik Mátyás mesélnek arról, hogyan kerültek a szakmába, milyen perspektívákat rejt a sommelier pályája, jól összefoglalva, hogy miért ajánlják ezt a szép és összetett hivatást a pályakereső fiataloknak.
A videó az alábbi linken tekinthető meg
A további hat (barista, cukrász, felszolgáló, séf, recepciós, concierge) szakmát népszerűsítő filmet, a kiadványt és számos egyéb hasznos információt a Karrier a turizmusban oldalán lehet elérni:
Nem kérdés, hogy szükséges a változás - Interjú Gere Andreával
Konstantin Baum MW a magyar borokban rejlő lehetőségekről
A Német Sommelier Szövetség elnöke, Yvonne Heistermann nem újonc a magyar borok világában
Ők öten az idei Borászok Borásza díj várományosai
Borturisztikai találkozó Morvaországban
Tokaj egyike a bordeaux-i Via Sensoria kiállítás négy kiemelt borvidékének!
Mi fán terem a kadarka?
A furmint egyértelműen Magyarország első számú fehérszőlő-fajtája – Wojciech Bońkowskival beszélgettünk