2021 június 01. / Szűcs-Balás Vera
A kampány részeként új weboldal, kiadvány és kisfilm is készült, amelyekből átfogó képet lehet kapni a sommelier munkájáról. Az alább is látható videóban a karrier csúcsát képviselő, négy kiemelkedő magyar sommelier osztja meg az érdeklődőkkel, hogyan látják hivatásukat, milyen tulajdonságok és készségek szükségesek hozzá, nem utolsósorban pedig arról is beszélnek, hogy mely kihívásokat tartják a legizgalmasabbnak ezen a területen. A videóban - a bemutatásuk sorrendje szerint - Tüű Péter, Angerman László, Horváth-Mácsai Ilcsi és Szik Mátyás mesélnek arról, hogyan kerültek a szakmába, milyen perspektívákat rejt a sommelier pályája, jól összefoglalva, hogy miért ajánlják ezt a szép és összetett hivatást a pályakereső fiataloknak.
A videó az alábbi linken tekinthető meg
A további hat (barista, cukrász, felszolgáló, séf, recepciós, concierge) szakmát népszerűsítő filmet, a kiadványt és számos egyéb hasznos információt a Karrier a turizmusban oldalán lehet elérni:
Badacsonyi-e és egyáltalán magyar-e a hungarikumok közé bejegyzett kéknyelű?
Szuper magyar eredmények, sok cseh trófea és platinaérem az olaszrizlingvébén
A pezsgő lehet kitörési pont
Emblematikus dűlőink: az Ördögárok
Merre tovább, BalatonBor? – interjú a Balatoni Kör elnökével a 10. évforduló alkalmából
A hordó „kézjegye”
Van okunk az optimizmusra
Hallottatok már a kék arbstról?