2021 június 01. / Szűcs-Balás Vera

A sommelier karrierje

Karrier a turizmusban címmel indított kampányt a Magyar Turisztikai Ügynökség az egyes, turizmushoz kapcsolódó szakmák bemutatására és népszerűsítésére. A borfogyasztáshoz és borkultúrához szervesen kapcsolódó, mind népszerűbbé váló sommelier hivatás az egyike ezeknek.

A kampány részeként új weboldal, kiadvány és kisfilm is készült, amelyekből átfogó képet lehet kapni a sommelier munkájáról. Az alább is látható videóban a karrier csúcsát képviselő, négy kiemelkedő magyar sommelier osztja meg az érdeklődőkkel, hogyan látják hivatásukat, milyen tulajdonságok és készségek szükségesek hozzá, nem utolsósorban pedig arról is beszélnek, hogy mely kihívásokat tartják a legizgalmasabbnak ezen a területen. A videóban - a bemutatásuk sorrendje szerint - Tüű Péter, Angerman László, Horváth-Mácsai Ilcsi és Szik Mátyás mesélnek arról, hogyan kerültek a szakmába, milyen perspektívákat rejt a sommelier pályája, jól összefoglalva, hogy miért ajánlják ezt a szép és összetett hivatást a pályakereső fiataloknak.

A videó az alábbi linken tekinthető meg

A további hat (barista, cukrász, felszolgáló, séf, recepciós, concierge) szakmát népszerűsítő filmet, a kiadványt és számos egyéb hasznos információt a Karrier a turizmusban oldalán lehet elérni:

https://karrieraturizmusban.hu/

Tüű Péter sommelier
Szik Mátyás sommelier
Angerman László sommelier
Horváth-Mácsai Ilcsi  sommelier

Hat hagyományos borrégió, hat friss üzenet

Elolvasom

Három tudnivaló az Egri Bikavérről

Elolvasom

A magyar bortörténelem 10 híres alakja

Elolvasom

Hogyan szervezz meg egy bortúrát?

Elolvasom

A borok krémje avagy a szépségápolás és a bor

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram