2021 június 01. / Szűcs-Balás Vera

A sommelier karrierje

Karrier a turizmusban címmel indított kampányt a Magyar Turisztikai Ügynökség az egyes, turizmushoz kapcsolódó szakmák bemutatására és népszerűsítésére. A borfogyasztáshoz és borkultúrához szervesen kapcsolódó, mind népszerűbbé váló sommelier hivatás az egyike ezeknek.

A kampány részeként új weboldal, kiadvány és kisfilm is készült, amelyekből átfogó képet lehet kapni a sommelier munkájáról. Az alább is látható videóban a karrier csúcsát képviselő, négy kiemelkedő magyar sommelier osztja meg az érdeklődőkkel, hogyan látják hivatásukat, milyen tulajdonságok és készségek szükségesek hozzá, nem utolsósorban pedig arról is beszélnek, hogy mely kihívásokat tartják a legizgalmasabbnak ezen a területen. A videóban - a bemutatásuk sorrendje szerint - Tüű Péter, Angerman László, Horváth-Mácsai Ilcsi és Szik Mátyás mesélnek arról, hogyan kerültek a szakmába, milyen perspektívákat rejt a sommelier pályája, jól összefoglalva, hogy miért ajánlják ezt a szép és összetett hivatást a pályakereső fiataloknak.

A videó az alábbi linken tekinthető meg

A további hat (barista, cukrász, felszolgáló, séf, recepciós, concierge) szakmát népszerűsítő filmet, a kiadványt és számos egyéb hasznos információt a Karrier a turizmusban oldalán lehet elérni:

https://karrieraturizmusban.hu/

Lapozás visszaLapozás előre
Tüű Péter sommelierTüű Péter sommelier
Szik Mátyás sommelierSzik Mátyás sommelier
Angerman László sommelierAngerman László sommelier
Horváth-Mácsai Ilcsi  sommelierHorváth-Mácsai Ilcsi sommelier
Lapozás vissza Lapozás előre

Tél a Mátrában – képriport

Elolvasom

Minden borban a Somlót keresem – Cartwright Éva

Elolvasom

Jöhet 2022! - Boros programok az év első felére

Elolvasom

Forralt bor – Tippek, trükkök, variációk

Elolvasom

Szisszenjen vagy pukkanjon?

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram