2019 december 03. / SZŰCS-BALÁS VERA

Borkurzus a Tourinform irodák munkatársainak

A Magyar Turisztikai Ügynökség 2019 őszén ingyenes borszakmai továbbképzést indított az országos Tourinform hálózat turisztikai szakemberei számára.

Az MTÜ célja ezzel, hogy átadjon egy olyan alapvető ismeretanyagot a magyar borral, borturizmussal kapcsolatban, aminek nyomán a turisztikai információs irodákban dolgozó kollégák megfelelő tudásanyaggal felvértezve hatékonyan tudják borvidékeink értékeit közvetíteni és borturisztikai helyszíneket ajánlani a hozzájuk betérő hazai és külföldi turisták számára.

A továbbképzéssel egyúttal elindulhat, illetve folytatódhat a Tourinform irodák kapcsolatfelvétele, együttműködése régiójuk borturisztikai szolgáltatóival, borászataival. A képzés támpontot ad abban is, hogy a Tourinform hogyan járulhat hozzá a borvidék borturisztikai forgalmának élénkítéséhez, szerepének hangsúlyozásához, többségében ugyanis ezen irodák jelentik a legfontosabb információs pontot a borvidékre érkező potenciális borturista számára - borvidéki borút egyesületek, illetve ezek irodáinak hiányában.

Országszerte 6 helyszínen (Eger, Bodrogkisfalud, Tihany, Sopron, Szekszárd és Szeged) egy-egy fél napos továbbképzést dedikált az MTÜ a Tourinform irodák dolgozóinak a Borkollégium nemzetközi borakadémikus oktatói, dr. Mészáros Gabriella és Bálint László vezetésével.

 

Harminc éve a borkultúráért – 30. Budapest Borfesztivál

Elolvasom

Hat hagyományos borrégió, hat friss üzenet

Elolvasom

Három tudnivaló az Egri Bikavérről

Elolvasom

A magyar bortörténelem 10 híres alakja

Elolvasom

Hogyan szervezz meg egy bortúrát?

Elolvasom

A borok krémje avagy a szépségápolás és a bor

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram