2022 augusztus 11. / Lami JuliURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Boros programok az év második felére

Naptárakat elő, mert fontos dátumok következnek. Bár az elmúlt években megszokhattuk, hogy semmi nincs kőbe vésve, úgy néz ki, az alábbi rendezvényeket biztosan megtartják. Következzen egy, a teljesség igénye nélkül készült boros programlista az év második felére.

Balatonfüredi Borhetek

aug. 5-28.

 

Ha augusztus, akkor Balatonfüredi Borhetek. A nagy múltú esemény azért jött létre, hogy méltó módon ünnepelje a Balatonfüred-Csopaki borvidék kiváló borait. A borosgazdák a Tagore sétányon felállított, hangulatos borsátraikban három hétig várják a vendégeket. Balatonfüred legnépszerűbb gasztronómiai fesztiválján borászatonként 8-12 féle bort lehet kóstolni, összesen mintegy háromszáz tétel közül választhatnak a vendégek.

 

Fotó: www.facebook.com/balatonfurediborhetek/

 

Bor, Mámor, Bénye

aug. 11-14.

 

A Bor, mámor, Bénye fesztivál az erdőbényei kertekben született 2009-ben, hat borászat ötleteléséből. A később egyesületté szerveződött helyi borászatok azóta is minden évben megtartják az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő gasztrokulturális rendezvényt. A színes esemény néhány éve már négy napon át tart, sokszínű programokat kínálva. Nem „csak” bor, hanem tényleg mámor...

 

Fotó: www.facebook.com/bormamorbenye

 

Budafoki Bornapok 

szept. 2-4.

 

23 borászat, 5 helyszín, 3 nap, gasztronómiai ínyencségek, kulturális csemegék. A bor- és pezsgőbarátok, a zenerajongók, a gasztronómia és a kultúra szerelmesei, valamint a családi programok kedvelői ismét együtt ünnepelhetnek a Budafoki Bornapokon. A szeptember 2-án kezdődő ünnepi forgatagon kicsiktől a nagyokig mindenki megtalálja a számára kedves kikapcsolódást. 

 

Fotó: www.facebook.com/BudafokiPincejarat

 

Mádi Furmint Ünnep

szeptember 2-3.

 

Fesztivál helyett valódi ünnep. Ezt ígérik a mádiak, akik idén is meghívják az országot, hogy bepillantást adjanak legszebb udvaraikba, hogy megosszák legérdekesebb történeteiket. Olyan helyekre kalauzolnak bennünket, ahol a borászatok egyedisége, vérmérséklete, kreativitása és ügyessége biztosítja a jó hangulatot, a remek programokat, a hagyományok tiszteletét. Különleges borok, felejthetetlen gasztronómiai élmények, színes programok és vendégszerető mádi emberek. Szeptember 2-án és 3-án Mádon a helyünk.

 

 

Budapest Borfesztivál

szeptember 8-11.

 

Immáron több mint három évtizede rendezik meg minden évben az egyik legnagyobb fővárosi borfesztivált a Budavári Palotában. Pompás történelmi helyszínek, pazar kilátás, kiváló borok. Mi mással is kezdődhetne az ősz. Tavaly közel 25 ezer ember látogatott ki a négynapos rendezvényre, idén is rengeteg vendéget vár a fesztivál borkóstolással, gasztronómiai élvezetekkel és koncertekkel, több színpadon is.

 

 

Winelovers 100

szeptember 17.

 

Szeptember közepén a Corinthia Hotelben dobban a borimádók szíve, ahol, miután debütál a Winelovers 100 – A 100 legjobb magyar bor kiadvány, a látogatók közelebbi kapcsolatba is kerülhetnek a legjobbakkal. A rendezvényen több mint 100 kiállító vesz részt, 100 toplistás bor és további 59 tétel kóstolható a kiadványból, valamint újabb 70 tétel a díjnyertes borászatoktól. Akinek mindez nem elég, az ingyenes pop up előadásokon is részt vehet.

 

Fotó: wineloversrendezvenyek.hu/winelovers-100/

 

Villányi Vörösbor Napok

szeptember 30-október 2.

 

A Villányi Vörösbor Fesztivált, a Villányi borvidék legnagyobb gasztronómiai rendezvényét október első hétvégéjén rendezik meg a településen. Három napon keresztül, péntektől vasárnapig, a borospincéktől a rendezvénytérig zajlanak majd események, ahol a különböző zenei produkciók, hagyományőrző bemutatók és a szüreti felvonulás mellett kulturális és gasztronómiai csemegék is várják az érdeklődőket. A kínálatból természetesen a térség legjobb borai sem hiányozhatnak, melyekből kedvükre kóstolhatnak a látogatók.

 

Fotó: www.facebook.com/BorFesztVillany

 

Bordói November 

november 12.

 

A Bordói November programmal a bordeaux-i fajták, és azok házasításából készült borokat helyezi középpontba a Winelovers. Több mint 60 borászat és 150 bor, csúcsbor-terem magyar és külföldi csúcstételekkel, pop up előadások és tombola várja a vendégeket. Legyen a Bordói November Nagykóstoló 2022 utolsó őszi hónapjának legizgalmasabb napja.

 

Fotó: wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/

 

Nemzetközi Aszúnap

december 10.

 

2021-ben már negyedik alkalommal ünnepeltük december 10-én a tokaji aszút. És nemcsak mi, hiszen az ünnepnap nemzetközi, és a célja az, hogy minél szélesebb körben ismert és szeretett bor legyen ez a csodálatos nemzeti kincsünk. December 10-én számos étterem és borkereskedés különleges aszú-ajánlattal áll elő, de a napnak az is fontos küldetése, hogy minél többen igyanak aznap egy pohár aszút, és ha ezt az élményt közösségi felületeiken is megosztják, akkor használják az #aszuday hashtaget.

 

 

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Aszút karácsonyra!

Elolvasom

Mit vigyél magaddal egy bortúrára?

Elolvasom

10+1 szuper szeptemberi boros program

Elolvasom

Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor

Elolvasom