2021 február 01. / Szűcs-Balás Vera
Az Ercsey Dániel borszakíró tollából születő leírások nem csak egy-egy vidék borturisztikai látnivalóit (történelmi pincéket, műemléki pincesorokat és gyönyörű kilátással kecsegtető dűlőket) mutatják be, de azt is összefoglalják, hogy melyek egy-egy térség méltán híres turisztikai attrakciói, legyen szó műemlékekről vagy természeti látványosságokról. A részletes ajánlók több tucat olyan felfedeznivalót sorolnak fel, amelyek lehetővé teszik, hogy mind a borvidéket első ízben felkereső turisták, mind a sokadszor visszatérő vendégek tervezhessenek új élményekkel.
Minden borvidéki aloldal tartalmaz egy esemény ajánlót, hogy azok is, akik a fesztiválok pezsgését szeretnék megélni, előre meg tudják tervezni kirándulásukat a borvidékre. A gasztro ajánlók pedig abban adnak támpontot, hogy a borkultúra mellett a helyi gasztronómia iránt érdeklődők is jobban megismerjék a desztinációt, rövid ízelítőt kapjanak a térség konyhájából, jellegzetes alapanyagaiból és híres ételeiből.
A borvidéki többnapos utazásokkal ugyan még várni kell, de e tartalmas ajánlók mentén érdemes már most elmerülni soron következő borutazásunk megtervezésében, kiválasztva a térséget, a meglátogatni kívánt borászatokat és természetesen a számtalan látnivalót, amit egy-egy vidék rejt.
UGRÁS A BORUTAZÁS MENÜPONTRA
„Nem csak olyan borokat kell készíteni, amitől mindenki rögtön vigyázzba áll.” – beszélgetés idősebb Heimann Zoltánnal, a 2023-as év Borászok Borászával
Teltházas Tokaj mesterkurzus Strasbourgban
Sikeres borpromóciós rendezvény Rómában
Kóstolás mesterfokon
Képriport: részvétel a ProWein kiállításon
Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben
Három magyar nagyarany és három Best of Show díj a Mundus Vini versenyen!
Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor