2021 február 01. / Szűcs-Balás Vera
Az Ercsey Dániel borszakíró tollából születő leírások nem csak egy-egy vidék borturisztikai látnivalóit (történelmi pincéket, műemléki pincesorokat és gyönyörű kilátással kecsegtető dűlőket) mutatják be, de azt is összefoglalják, hogy melyek egy-egy térség méltán híres turisztikai attrakciói, legyen szó műemlékekről vagy természeti látványosságokról. A részletes ajánlók több tucat olyan felfedeznivalót sorolnak fel, amelyek lehetővé teszik, hogy mind a borvidéket első ízben felkereső turisták, mind a sokadszor visszatérő vendégek tervezhessenek új élményekkel.
Minden borvidéki aloldal tartalmaz egy esemény ajánlót, hogy azok is, akik a fesztiválok pezsgését szeretnék megélni, előre meg tudják tervezni kirándulásukat a borvidékre. A gasztro ajánlók pedig abban adnak támpontot, hogy a borkultúra mellett a helyi gasztronómia iránt érdeklődők is jobban megismerjék a desztinációt, rövid ízelítőt kapjanak a térség konyhájából, jellegzetes alapanyagaiból és híres ételeiből.
A borvidéki többnapos utazásokkal ugyan még várni kell, de e tartalmas ajánlók mentén érdemes már most elmerülni soron következő borutazásunk megtervezésében, kiválasztva a térséget, a meglátogatni kívánt borászatokat és természetesen a számtalan látnivalót, amit egy-egy vidék rejt.
UGRÁS A BORUTAZÁS MENÜPONTRA
Az őshonos Kárpát-medencei fajtákra helyeztük a hangsúlyt - Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikussal beszélgettünk
Élet a boron túl: csiger, ürmös, verjus is készülhet szőlőből
Hogyan alakította át a filoxéra a szőlőtermesztést?
Mi az a tannin, ami minden borban megtalálható?
Tokaj nemcsak a magyaroké, Tokaj a világé! - Interjú Demeter Zoltánnal és feleségével, Anettel
Istenáldotta termőhely - Kis Tamással, a Somlói Vándor Pince alapító-borászával beszélgettünk
Dugóhúzó, cseppőr, nitrogéngáz – hasznos boros kellékek otthonra
A tokaji aszú a világ egyik legelismertebb szakmai influenszerének szemével