2023 július 25.
És hogy mit értünk buborékos bor alatt? Mindent, ami fröccs (könnyű, gyümölcsös hazai borból készítve), pezsgő, habzó- és gyöngyözőbor, pét-nat, és nem utolsósorban a bor- és pezsgőkoktélokat. Ezek az italok természetüknél fogva – frissítőek, könnyűek, kreatívak – remekül illeszkednek a nyár pillanataihoz, továbbá kiválóan alkalmasak arra, hogy felelősséggel fogyasztva a fiatal korosztály számára is népszerűvé tegyék a magyar bort.
A buborékos borok sokszínűségét tolmácsolják a kampány arcai, az Ivan & The Parazol, Jauri és Schoblocher Barbara, a Blahalouisiana énekesnője is. Buborékos videójuk már megtekinthető a kampány oldalán, a www.buborekoknyara.hu oldalon. Nézd meg Te is, melyikük hogyan viszonyul a buborékokhoz, kinek mi a kedvence és játssz az értékes nyereményekért! Kövesd a weboldalt, hiszen a Buborékok nyara zenei influenszerei még sok meglepetést tartogatnak…
A kampány indulása óta már több mint 100 hazai borászat is csatlakozott a kezdeményezéshez, így a pincészetekbe látogatva is mind több helyen találkozhattok a buborékos tételek színes palettájával. Augusztus elején leleplezzük a Buborékok nyara kampányhoz csatlakozó borászatokat, de hogy az egyes pincészetekbe látogatva a sokféle fröccs valamelyikével találkoztok-e majd, netán hagyományos eljárással készített pezsgővel vagy épp egy izgalmas borkoktéllal, azt nem áruljuk el, fedezzétek fel személyesen, hogy a borászok milyen formában kínálják a buborékokat!
A Buborékok nyara kampány még számos izgalmas programot tartogat, kövessétek be a Magyar Bor Facebook, Instagram és TikTok oldalát, hogy semmiről ne maradjatok le!
ProWein – lesz jövőre is!
Nem kérdés, hogy szükséges a változás - Interjú Gere Andreával
Konstantin Baum MW a magyar borokban rejlő lehetőségekről
A Német Sommelier Szövetség elnöke, Yvonne Heistermann nem újonc a magyar borok világában
Ők öten az idei Borászok Borásza díj várományosai
Borturisztikai találkozó Morvaországban
Mi fán terem a kadarka?
A furmint egyértelműen Magyarország első számú fehérszőlő-fajtája – Wojciech Bońkowskival beszélgettünk