2021 december 20. / Szűcs-Balás Vera
A 2019-ben útnak indított www.bor.hu az elmúlt években mérvadó, mértékadó weboldallá nőtte ki magát, amely nemcsak a hazai borvidékeket és borászatokat mutatja be részletesen, de átfogó képet ad borstílusainkról, szőlőfajtáinkról és a hazai borkultúráról is. Az oldalon továbbá eseménynaptár és magazincikkek is biztosítják, hogy a borok és borutazások iránt érdeklődők naprakész, színes hírek és ajánlók révén kerüljenek közelebb borkultúránkhoz, a pohárban lévő borokon keresztül és a borászatoknál látogatást téve, személyesen.
A weboldal az Év Honlapja versenyen, a szakmai zsűri megítélése alapján az alábbi kategóriákban alkotott egyedit, elismerésre méltót és nyert el díjat:
Hungarikum kategóriában az Év Honlapja
Kultúra kategóriában Minőségi díj
Kereskedelem kategóriában Különdíj
A zsűri egyik méltatását idézve: „A magyar bor világában utazni mindig izgalmas dolog, de közben komoly kihívás is akkor, amikor ezt a digitális világba kell átültetni. A bor.hu ezt a feladatot kiválóan oldotta meg, hiszen a weboldal letisztult képanyaggal, borrégiókat és borvidéket bemutató leírásokkal, térképpel, a magyar bor legfontosabb jellemzőit és tudnivalóit összegző tartalmakkal van ellátva. Ráadásul mindez esztétikusan, a témához illő módon jelenik meg.”
A járványra tekintettel a szervezők ünnepélyes Díjátadó Roadshow keretében, személyesen vitték házhoz a nyertesek számára a díjakat.
A bor.hu tartalmain, művészi igényességű fotóin, az oldalon elérhető kiadványokon, térképeken és számtalan további letölthető anyagon nagyon sok kolléga dolgozik rendszeresen, napi szinten. Ezek a díjak elismerést jelentenek a bor.hu minden munkatársának: borszakíróknak, fotósoknak, szerkesztőknek, webfejlesztőknek, közösségi média szakértőknek… és nem utolsósorban annak a 390 borászatnak, amely élt az ingyenes regisztrációval, létrehozta profiloldalát és ezzel lehetővé tette, hogy az oldalt felkeresők összetett és valóban attraktív képet kapjanak borvidékeinkről.
Köszönjük!
a bor.hu csapata
Az őshonos Kárpát-medencei fajtákra helyeztük a hangsúlyt - Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikussal beszélgettünk
Élet a boron túl: csiger, ürmös, verjus is készülhet szőlőből
Hogyan alakította át a filoxéra a szőlőtermesztést?
Mi az a tannin, ami minden borban megtalálható?
Tokaj nemcsak a magyaroké, Tokaj a világé! - Interjú Demeter Zoltánnal és feleségével, Anettel
Istenáldotta termőhely - Kis Tamással, a Somlói Vándor Pince alapító-borászával beszélgettünk
Dugóhúzó, cseppőr, nitrogéngáz – hasznos boros kellékek otthonra
A tokaji aszú a világ egyik legelismertebb szakmai influenszerének szemével