2021 szeptember 03. / Magyar Bor Személyesen

Hogyan egészítsd ki az utazásodat egy boros programmal?

Eldöntötted, hogy legközelebb, amikor a családoddal vagy a barátaiddal útra kelsz, egy borkóstolóval is kiegészíted a programot, de még sosem csináltál ilyet? Akkor mini ajánlónk neked készült!

A nektek való program

Bár egy kis időt felemészt a böngészés, fontos tudnod, hogy bármelyik borvidékünkre indulsz is, sok különböző lehetőség közül választhatsz, így a döntés meghozatala előtt érdemes egy kicsit körülnézni a neten. Egy borászat honlapja ideális esetben támpontot ad arra vonatkozóan, hogy milyen hangulatra, borkóstolókra számíthatsz.

Vannak pincészetek, akik komolyan veszik, hogy fel szeretnének kerülni a világ bortérképére, és ezért szigorú szakmai munkát végeznek, és sokszor így állnak a borkóstolóikhoz is. Ez nem jelenti azt, hogy csak borszakértőket fogadnak, de legszívesebben azokat látják vendégül, akiket érdekelnek a pincészettel, a borvidékkel kapcsolatos tudnivalók, és odafigyelve hallgatják kóstolás közben az előadót.

Kóstoló az egri Bolyki Pincészetben

A pincészetek többsége azonban szívesen vesz olyan vendégeket is, akik inkább borozni, kikapcsolódni vágynak. Ilyen esetben gyakran étkezéssel köthetjük össze a borkóstolót, és finoman jelezhetjük is foglaláskor, hogy a társaság szívesen megosztaná figyelmét a borbemutatások és az egymás közötti társalgás között.

Fixáld a részleteket!

Kellemetlen szituációt eredményezhet, főleg ha a társaság tagjai külön fizetnek a kóstolóért, ha nem tisztázottak előre az anyagi vonatkozások. A legtisztább felállás, ha fix kóstolósort választunk a saját ízlésünknek megfelelően, ételekkel kiegészítve. Ilyenkor mindenki előre tudja majd, mire számíthat, ha végül megérkezik a számla.

Sok helyszínen ugyanakkor kötetlenül is rendelhetünk a borlapról, ilyenkor már érdemes egymás között megbeszélni a fizetés módját. A középutat jelenti a nemzetközi borvilágban flightoknak nevezett, legtöbbször három, de akár több tételből álló válogatások, amelyek sokszor a pincészet emblematikus boraira irányítják a figyelmet.

Egy klasszikus, három boros kóstolósor

Érkezz időben!

Míg egy múzeumlátogatásnál vagy strandolásnál senki sem kéri majd tőlünk számon, mikor érkezünk, egy előre fixált borkóstolón érdemes pontosan megjelenni. Ne feledjük, házigazdánk készül a fogadásunkra; ha tíz perccel a kezdés előtt odacsörgünk, hogy bocs, egy órát késni fogunk, azt az ő idejéből vesszük el, hiszen valószínűleg már a helyszínen vár ránk, és a szőlőtől, a pincétől vette el az idejét miattunk, vagy akár az is előfordulhat, hogy a kóstolónk után más programja van, ami miatt el kell sietnie.

Hogyan szervezz bortúrát?
Hogyan szervezz bortúrát?
Hogyan szervezz bortúrát?
Hogyan szervezz bortúrát?
Hogyan szervezz bortúrát?
Hogyan szervezz bortúrát?

Hat hagyományos borrégió, hat friss üzenet

Elolvasom

Három tudnivaló az Egri Bikavérről

Elolvasom

A magyar bortörténelem 10 híres alakja

Elolvasom

Hogyan szervezz meg egy bortúrát?

Elolvasom

A borok krémje avagy a szépségápolás és a bor

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram