2021 november 25. / Budavári DóraURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Indul az advent! – Boros programok november 27– december 10.

A következő két hét nem lesz híján szívmelengető boros programoknak és forralt bornak sem. Vasárnap már meggyújthatjuk az első adventi gyertyát, és egyre több helyen gyúlnak ki az ünnepi fények, nyitnak a szezonális vásárok, sült gesztenye és forralt bor illata száll a levegőben. Mutatjuk, hova érdemes ellátogatni finom borokért és jó hangulatért.

 

Gasztrohegy 2021 – Halak a hegyen / 2021.11.27-28. / Badacsony

 

Ősszel és télen 10 badacsonyi vendéglátóhely várja látogatóit tematikus gasztro-hétvégékkel és Badacsony egy olyan arcával, ami csak ilyenkor, a nyugodtabb időszakban mutatja meg magát. Ez alkalommal a Gasztrohegyen halas ételekben lubickolhatnak a résztvevők: édesvízi és tengeri halak és növények, ízek kerülnek a tányérokra. Ízek, színek, izgalmas tányérok és persze mellé vulkanikus, ásványos badacsonyi borok!

 

 

A Sauvignon blanc öt árnyalata teszt / 2021.12.01. / Budapest

 

December elsején a Loire-völgy fő fajtája, a sauvignon blanc kerül a középpontba a Palack borbár kóstolóján. A sauvignon blanc egy aromatikus fajta, mely Európában inkább citrusos, vágott füves, csalános jegyeket mutat, míg az Újvilágban elragadó trópusi gyümölcskosár köszön vissza a borból. Az este 5 tételt lehet megkóstolni.

 

 

 

Advent a gasztrosétányon / 2021.12.04./ Etyeki Gasztrosétány

 

A karácsonyvárás jegyében december 4-én nyitott pincékkel várja vendégeit az Etyeki Gasztrosétány. Ebből az alkalomból csupa adventhez kapcsolódó programmal és finomsággal készülnek a helyiek. Ilyenkor nem csak a testet, de a lelket is melegíti a sparhelteken, piros fazekakban gőzölgő forralt bor és tea illata és látványa. De élményt nem csak a zamatokból, látványokból meríthetnek majd a vendégek, hiszen többek között lesz vezetett pincetúra és sajtkészítés-bemutató is.

 

 

 

Mikulás napi bortúra / 2021.12.04./ Pogányok és Cák

 

Egy újabb kedves boros rendezvény kerül megrendezésre Cákon és a kőszegdoroszlói Pogányokban december elején: Mikulás nap alkalmából lehetőségünk nyílik a pincészetek 2020-as vagy korábbi évjáratú borainak megkóstolására. Ezen felül, a hideg ellensúlyozására különleges forraltborral is készülnek a résztvevő pincészetek, egyedi bögrékben.

 

 

 

 

Karácsonyi Vásár és Gasztropiknik / 2021.12.04. / Balatonlelle

 

December első szombatján érdemes Balatonlellére látogatni, ugyanis a téli Balaton egyik legnagyobb rendezvénye várható: vásár, gasztropiknik és egyben vitorlásverseny. A rendezvény keretein belül kerül megrendezésre a VII. Balatonlellei Karácsonyi Vásáron és V. Balatoni Adventi GasztroPikniken kívül a VI. Mikulás Regatta vitorlásverseny is. Ezen felül Mikulás hajózás, gyermekjátékok, kézműves sarok, műjégpálya és egész napos élőzene biztosítja a kellemes időtöltést és remek hangulatot.

 

 

 

Pécsi Borozó Adventi Borszalon / 2021.12.04. / Pécs

 

A Pécsi Borozó Adventi Borszalonja visszatér: 2021-ben új helyszínen várják a borok és gasztronómia iránt érdeklődőket. A Magtár Látogatóközpontban három szinten magyar és külföldi pincészetek boraival és helyi termelők finomságaival lehet majd megismerkedni. Egy hosszú délutáni ínyenc kaland, egyetlen belépőjegy áráért. Az érdeklődés a pincészetek részéről is nagy, a programon mintegy 60 hazai és külföldi pincészet mutatkozhat be a pécsi borbarátoknak, mellettük mintegy 20 helyi termékes kiállító is helyet kap.

 

 

Vörös Balaton / 2021.12.04. / Csopak

 

Idén 7. alkalommal a Vörös Balaton rendezvényt, melynek a Jásdi Borterasz ad helyszínt. Bár a Balaton környékén több fehér szőlő terem, az itt készülő vörösborok is megérdemlik a figyelmet. A filoxéravész előtt a kék szőlők aránya még nagyobb volt, és szerencsére újra egyre divatosabbak a hazai és világfajták egyaránt. Közülük a bordeaux-i fajták, a syrah és a kékfrankos a legelterjedtebb, de találunk pinot noirt, zweigeltet, sőt még olyan különlegességeket, mint a malbec vagy a sangiovese. A Balaton körüli ásványos talajon, a tó tükre által visszavert meleg mikroklimatikus körülmények között a kékszőlő szépen beérik, és izgalmas borokat ad. Most ezeket kóstolhatjuk meg, egy helyen.

 

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Magyar Bor Személyesen podcast – beszélgetés Katona Csaba történésszel

Elolvasom

Boros programajánló: július 29 - augusztus 27.

Elolvasom

„Mi itt vagyunk otthon!“ - beszélgetés a tokaji francia házaspárral

Elolvasom

Tudás, szeretet, lelkesedés, alázat - interjú Gálné Dignisz Évával

Elolvasom