2022 március 11. / Ercsey DánielURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Indulunk! – Új podcast a magyar borkultúráról!

Számtalan jó kezdeményezés létezik a magyar rádiózás történetében, ahol borokról van szó, borászokkal beszélgetnek, de viszonylag kevés az olyan műsor, ahol a borhoz csak lazán kapcsolódó, ám a saját szakterületükön fontosat alkotó embereket mutatnak be. A most induló „Magyar Bor - Személyesen“ podcast ezt célozza meg.

„Magyar Bor – Személyesen” Podcast a hazai borkultúráról - Kattints!

A beszélgetések során vendégeinkkel a magyar borkultúra rejtett dimenzióit tárjuk fel, szó esik majd művészetről, tudományról, gasztronómiáról – tehát mindenről, ami valahogyan kapcsolódik a borhoz. „Hangolódj velünk a következő koccintásra!“ – üzeni a műsor szlogenje, ezzel is jelezve, hogy a hallgató könnyed hangvételű, ugyanakkor izgalmas szakmai témákat is érintő beszélgetésekre számíthat, miközben akár az esti koccintáshoz is kaphat ötleteket. A műsort az ugyancsak a magyar borkultúrát népszerűsítő Magyar Bor Személyesen és a bor.hu csapata hívta életre az MTÜ kezdeményezésében. Az epizódok a Spotify-on lesznek elérhetők, első körben hat adás készül el. A meghívottak ez alkalommal nem borászok közül kerülnek ki, hanem borhoz kapcsolódó szakterületekről, és mivel az első felvételek már elkészültek, néhány vendégről már leránthatjuk a leplet. 

 

Az első adásban Veres Zsolt geológus lesz Ercsey Dániel beszélgetőtársa. Szóba kerül majd az alapkőzet és a talaj, a borvidékek jellemzői, valamint a geológus szerepe a hazai TV sorozatokban, de a beszélgetés érinti az egyetemi és a vidéki tanári lét nehézségeit és a geológiát népszerűsítő weboldalakat is.

 

A második adásban Kőrizs Imre klasszika-filológussal beszélgetünk, többek között arról, hogy Horatius megengedő volt-e az emberi gyarlóságok, többek között a részegséggel szemben; arról, hogy van-e létjogosultsága a kortárs költészetben a bornak mint témának, de arról is, hogy a római mezőgazdasági szakírók milyen útmutatásokat adtak a vincelléreknek, hogy minél jobb legyen a boruk. Tudtátok például, hogy az ókori Rómában a gladiátor játékok alatt az egyik legkedveltebb ropogtatnivaló a kiszárított és lapokban összeállt borseprő volt?

A hamarosan induló podcast-et keressétek a Spotify-on, és ahogy a szignálban is elhangzik, hangolódjatok velünk a következő koccintásra!

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Három magyar nagyarany és három Best of Show díj a Mundus Vini versenyen!

Elolvasom

Borhiba-kisokos, nem csak kezdőknek

Elolvasom

Rózival a szüret – Barta Anna borásznál jártunk

Elolvasom

Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor

Elolvasom