2020 szeptember 17. / MTÜURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Ingyenes borszakmai oktatássorozat vendéglátósoknak

2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) „Bor a vendéglátásban” címmel borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése. A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek, egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni és a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.

A tanfolyam során a résztvevő munkatársak az alábbi témákkal ismerkedhetnek meg:

  1. szőlő- és borismereti alapok
  2. hazánk borvidékei, jellemző borstílusai (különös tekintettel a képzés egyes helyszíneit adó régiók sajátosságaira, zászlósboraira)
  3. borfelszolgálás, borajánlás, bor-étel párosítás alapelvei, valamint a borkínálás eszközeinek ismerete

A képzésen való részvétel lehetővé teszi a szakszerű borbemutatás alapismereteinek megszerzését, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendekre is kitekint ezzel elősegítve, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak. A tanfolyamot a borvilágban elismert nemzetközi borakadémikusok és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, országszerte 7 helyszínen. A képzésen résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak.

A képzés helyszínei és időpontjai:

Balatonfüred - szeptember 29.

Szeged - október 5.

Pécs - október 13.

Eger - október 20.

Sopron - október 27.

Nyíregyháza - november 2.

Budapest - november 3.

Részletek, valamint regisztráció: kepzes.bor.hu

A képzést követően a weboldalon videós tananyag válik elérhetővé annak érdekében, hogy a személyesen részt venni nem tudó kollégák egy összefoglaló online videó segítségével sajátíthassák el az elhangzott tananyag esszenciáját.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

10 szuper hely egy hétvégi boros piknikre Budapesten és vidéken

Elolvasom

Egy gombóc Irsait kérek szépen!

Elolvasom

Igen, ez Neszmély!

Elolvasom

„Milyen krémes textúrájú ez a chardonnay!” – A bornyelvről

Elolvasom