2020 szeptember 17. / MTÜURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Ingyenes borszakmai oktatássorozat vendéglátósoknak

2020 őszén a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) „Bor a vendéglátásban” címmel borismereti képzéssorozatot indít, melynek célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése. A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek, egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni és a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.

A tanfolyam során a résztvevő munkatársak az alábbi témákkal ismerkedhetnek meg:

  1. szőlő- és borismereti alapok
  2. hazánk borvidékei, jellemző borstílusai (különös tekintettel a képzés egyes helyszíneit adó régiók sajátosságaira, zászlósboraira)
  3. borfelszolgálás, borajánlás, bor-étel párosítás alapelvei, valamint a borkínálás eszközeinek ismerete

A képzésen való részvétel lehetővé teszi a szakszerű borbemutatás alapismereteinek megszerzését, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendekre is kitekint ezzel elősegítve, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak. A tanfolyamot a borvilágban elismert nemzetközi borakadémikusok és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, országszerte 7 helyszínen. A képzésen résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak.

A képzés helyszínei és időpontjai:

Balatonfüred - szeptember 29.

Szeged - október 5.

Pécs - október 13.

Eger - október 20.

Sopron - október 27.

Nyíregyháza - november 2.

Budapest - november 3.

Részletek, valamint regisztráció: kepzes.bor.hu

A képzést követően a weboldalon videós tananyag válik elérhetővé annak érdekében, hogy a személyesen részt venni nem tudó kollégák egy összefoglaló online videó segítségével sajátíthassák el az elhangzott tananyag esszenciáját.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Mi az a tannin, ami minden borban megtalálható?

Elolvasom

Istenáldotta termőhely - Kis Tamással, a Somlói Vándor Pince alapító-borászával beszélgettünk

Elolvasom

Selymesek és gazdagok – tokaji aszúk a kétezres évek elejéről

Elolvasom

A tokaji aszú a világ egyik legelismertebb szakmai influenszerének szemével

Elolvasom
2019 - 2024 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Spotify Facebook Youtube Instagram tiktok