2020 szeptember 11. / Szűcs-Balás Vera
A fotók Szendeff Lőrinc gasztrofotós és Hack Barnabás séf alkotói munkáját dicsérik, akik az MTÜ megbízásából az alábbi lenyűgöző képeken keresztül mutatják be, hogy az aszú remek párost alkot a hidegtálakkal, libamájjal ugyanúgy, mint egy jó steakkel vagy épp a túrós, csokoládés desszertekkel. Nem utolsósorban itt az ideje úgy is gondolni az aszúra, mint az ázsiai ételek egyik legizgalmasabb kísérőjére... A fotózás során a tokaji eszencia is megörökítésre került (üveg kóstolókanálban fotózva), bemutatva e nektárszerű különlegességet, amely magába sűríti a Tokaji borvidék legjavát és amit olykor önmagában is palackoznak a termelők. A képekkel a jövőben kiadványainkban, weboldalunk médiatárában és a magyar borkultúra és borvidékeink népszerűsítéséért folytatott tevékenységünk egyéb felületein lehet majd találkozni. A fotózás az ősz folyamán folytatódik, borvidéki tájfotók és hangulatfotók készülnek országszerte, bemutatva hazánk legszebb dűlőit, helyszíneit...
Az őshonos Kárpát-medencei fajtákra helyeztük a hangsúlyt - Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikussal beszélgettünk
Élet a boron túl: csiger, ürmös, verjus is készülhet szőlőből
Hogyan alakította át a filoxéra a szőlőtermesztést?
Mi az a tannin, ami minden borban megtalálható?
Tokaj nemcsak a magyaroké, Tokaj a világé! - Interjú Demeter Zoltánnal és feleségével, Anettel
Istenáldotta termőhely - Kis Tamással, a Somlói Vándor Pince alapító-borászával beszélgettünk
Dugóhúzó, cseppőr, nitrogéngáz – hasznos boros kellékek otthonra
A tokaji aszú a világ egyik legelismertebb szakmai influenszerének szemével