2020 szeptember 11. / Szűcs-Balás VeraURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Látványos új fotók az aszúról

A tokaji aszút, sokszínűsége okán ma már szinte vétek desszertbornak nevezni: gondos tervezés esetén egy-egy étkezés bármely fogásához tökéletesen tud passzolni egy tokaji természetes édes bor. Ezt az ezerarcúságot örökíti meg az a képsorozat, amely a napokban készült Budapesten.

A fotók Szendeff Lőrinc gasztrofotós és Hack Barnabás séf alkotói munkáját dicsérik, akik az MTÜ megbízásából az alábbi lenyűgöző képeken keresztül mutatják be, hogy az aszú remek párost alkot a hidegtálakkal, libamájjal ugyanúgy, mint egy jó steakkel vagy épp a túrós, csokoládés desszertekkel. Nem utolsósorban itt az ideje úgy is gondolni az aszúra, mint az ázsiai ételek egyik legizgalmasabb kísérőjére... A fotózás során a tokaji eszencia is megörökítésre került (üveg kóstolókanálban fotózva), bemutatva e nektárszerű különlegességet, amely magába sűríti a Tokaji borvidék legjavát és amit olykor önmagában is palackoznak a termelők. A képekkel a jövőben kiadványainkban, weboldalunk médiatárában és a magyar borkultúra és borvidékeink népszerűsítéséért folytatott tevékenységünk egyéb felületein lehet majd találkozni. A fotózás az ősz folyamán folytatódik, borvidéki tájfotók és hangulatfotók készülnek országszerte, bemutatva hazánk legszebb dűlőit, helyszíneit...

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

10 szuper hely egy hétvégi boros piknikre Budapesten és vidéken

Elolvasom

Egy gombóc Irsait kérek szépen!

Elolvasom

Igen, ez Neszmély!

Elolvasom

„Milyen krémes textúrájú ez a chardonnay!” – A bornyelvről

Elolvasom