2021 október 05. / Borturizmus és Borkommunikációs Terület
Mi alakítja a hazai borok karakterét és melyek az egyes borrégiók legelterjedtebb fajtái? Hogyan állapítsuk meg, hogy az adott bor milyen jellemzőkkel bír, és hogyan kóstoljuk helyesen bort? Melyek a borkínálás alapvető szabályai és vendégmarasztaló trükkjei? Mire érdemes figyelni a borlap összeállításakor és melyek a bor-étel párosítás alapelvei?
Többek között ezekről is hallhattak a résztvevők a Bor a vendéglátásban képzéssorozat első, budapesti állomásának résztvevői október 4-én. A teltházas eseményen két neves szakember, Petzold Attila boroktató és Blazsovszky Péter sommelier avatták be a jelenlévőket a borászat, a borkínálás és a bor-étel párosítás alapjaiba. A közönség soraiban ülő, éttermi és szállodai szakemberektől rengeteg konkrét, gyakorlatias kérdés is érkezett, workshop jelleggel.
A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek és egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.
A tanfolyam ingyenes, 1 napos, melynek végén a résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak. A tavalyi képzésen 7 helyszínen 250 fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült.
Néhány kivétellel még lehet jelentkezni az országos képzéssorozat egyes állomásaira, az alábbiak szerint:
Sopron - október 7.Eger - október 11.Pécs - október 13.Balatonfüred - október 18. (betelt)Nyíregyháza - október 20.Szeged - október 25.Debrecen - október 28.Budapest - november 2. (betelt)
A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott.
Időpontok, regisztráció: www.kepzes.bor.hu
Állandósult a reprezentációs adókedvezmény az SZJA törvényben!
22 magyar borvidék borait küldtük Rómába a Szentatyának karácsonyra!
Most akkor bikavér, vagy Bull’s Blood?
A hordón túl: borok érlelése alternatív módszerekkel
A bor lehet Dél-Korea következő italtrendje
A tokaji bor nagy esélye a kínai konyha – interjú a kínai sztárséffel
Százezer palack magyar bor került a brit fogyasztók asztalára!
Ezért igyunk tokaji aszút! - Interjú Konstantin Baum Master of Wine-nal