2021 október 06. / Borturizmus és Borkommunikációs TerületURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Még lehet jelentkezni az ingyenes Bor a vendéglátásban képzésre

Rendkívüli sikerrel indult el Budapesten az idei, 10 állomásos Bor a vendéglátásban képzéssorozat, amellyel a Magyar Turisztikai Ügynökség célja a hazai vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásának bővítése. Az egynapos, tartalmas képzés minden borral foglalkozó számára tartalmaz érdekes és hasznos ismereteket.

Mi alakítja a hazai borok karakterét és melyek az egyes borrégiók legelterjedtebb fajtái? Hogyan állapítsuk meg, hogy az adott bor milyen jellemzőkkel bír, és hogyan kóstoljuk helyesen bort? Melyek a borkínálás alapvető szabályai és vendégmarasztaló trükkjei? Mire érdemes figyelni a borlap összeállításakor és melyek a bor-étel párosítás alapelvei?

Többek között ezekről is hallhattak a résztvevők a Bor a vendéglátásban képzéssorozat első, budapesti állomásának résztvevői október 4-én. A teltházas eseményen két neves szakember, Petzold Attila boroktató és Blazsovszky Péter sommelier avatták be a jelenlévőket a borászat, a borkínálás és a bor-étel párosítás alapjaiba. A közönség soraiban ülő, éttermi és szállodai szakemberektől rengeteg konkrét, gyakorlatias kérdés is érkezett, workshop jelleggel.

A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek és egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni.

A tanfolyam ingyenes, 1 napos, melynek végén a résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak. A tavalyi képzésen 7 helyszínen 250 fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült.

Néhány kivétellel még lehet jelentkezni az országos képzéssorozat egyes állomásaira, az alábbiak szerint:

Sopron - október 7.
Eger - október 11.
Pécs - október 13.
Balatonfüred - október 18. (betelt)
Nyíregyháza - október 20.
Szeged - október 25.
Debrecen - október 28.
Budapest - november 2. (betelt)

A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott.  

Időpontok, regisztráció: www.kepzes.bor.hu

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás visszaLapozás előre
Lapozás vissza Lapozás előre

Társasjáték, bortúrák, pincelabirintus: Budafokon minden megtörténhet

Elolvasom

Pezsgő kisokos: hogyan tároljuk, hogyan bontsuk, miből igyuk?

Elolvasom

Tanulás az egész élet!

Elolvasom

Bárdos Sarolta a Borászok Borásza!

Elolvasom