2020 február 19. / Szűcs-Balás Vera
A kiadvány átfogó képet ad Magyarország borkultúrájáról és bortermő régióiról, továbbá hazánk borstílusaira, bor- és gasztroturisztikai vonzerőire is kitér, illetve címéhez és a magyar bormárkához híven személyes ihletésű cikkeket és interjúkat tartalmaz. A magyar borról szóló, 94 oldalas átfogó kiadvány így immár magyar, angol és francia nyelven is elérhető.
Az MTÜ borhoz kapcsolódó fenti kiadványai mellett a kis formátumú Magyar Bor – Személyesen leporelló továbbra is elérhető, amely kétoldalas leaflet formájában mutatja be hazánk borvidéki térképét és a magyar borrégiókat. A kiadványok (és azok idegen nyelvi mutációi) elektronikus formában is elérhetők az MTÜ online kiadvány-tárában ezen a linken
Az őshonos Kárpát-medencei fajtákra helyeztük a hangsúlyt - Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikussal beszélgettünk
Élet a boron túl: csiger, ürmös, verjus is készülhet szőlőből
Hogyan alakította át a filoxéra a szőlőtermesztést?
Mi az a tannin, ami minden borban megtalálható?
Tokaj nemcsak a magyaroké, Tokaj a világé! - Interjú Demeter Zoltánnal és feleségével, Anettel
Istenáldotta termőhely - Kis Tamással, a Somlói Vándor Pince alapító-borászával beszélgettünk
Dugóhúzó, cseppőr, nitrogéngáz – hasznos boros kellékek otthonra
A tokaji aszú a világ egyik legelismertebb szakmai influenszerének szemével