2019 november 22. / SZŰCS-BALÁS VERA

Sajtótanulmányút a pannonhalmi borvidékre

Második állomásához érkezett az „Újraéledő borvidékeink nyomában” sajtótanulmányút-sorozat: a résztvevők ezúttal Pannonhalmára látogathattak el.

Második állomásához érkezett az „Újraéledő borvidékeink nyomában” sajtótanulmányút-sorozat: a résztvevők ezúttal Pannonhalmára látogathattak el.

A Neszmélyit követően újabb borvidéket, Pannonhalmát vette célba a Magyar Turisztikai Ügynökség által szervezett sajtócsoport november közepén. A kora ősszel útnak indított sorozattal az MTÜ célja a nagyközönség számára kevésbé ismert bortermelő desztinációk bemutatása, és a sajtóorgánumok segítségével felhívni a figyelmet egy-egy kevésbé ismert borvidék kiváló boraira és borturisztikai helyszíneire.

A túra két céltelepülése tehát Pannonhalma és Nyúl volt, ahol a résztvevők a térség évszázados múltra visszatekintő borkultúráját ismerhették meg pincelátogatásokkal egybekötve. A sajtóképviselőknek a PH-Érték közösségi márkát megalkotó mindegyik borászati képviselővel volt lehetősége személyesen megismerkedni: a Pannonhalmi Apátság Pincészetével, a Herold Pincészettel és a Hangyál Pincészettel a borászatokhoz ellátogatva, míg a Pécsinger Szőlőbirtokkal, a Tar és a Cseri Pincészettel a Viator Étterembe szervezett közös ebéd alkalmával.

A borászatok mellett a kulturális turizmus is szerepet kapott az út során, hiszen a csoport tagjai tárlatvezető kalauzolásával járhatták be a Pannonhalmi Bencés Főapátságot, a térség legnépszerűbb turisztikai látványosságát, amely az UNESCO Világörökség része is egyben.

 

Lapozás vissza Lapozás előre

Tél a Mátrában – képriport

Elolvasom

Minden borban a Somlót keresem – Cartwright Éva

Elolvasom

Jöhet 2022! - Boros programok az év első felére

Elolvasom

Forralt bor – Tippek, trükkök, variációk

Elolvasom

Szisszenjen vagy pukkanjon?

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram