2020 november 10. / Szűcs-Balás Vera

Tanulj a magyar borról, ingyenesen, online!

Oktatóvideókon is elérhető a „Bor a vendéglátásban” tananyag. Véget ért az ország 7 városában megrendezett ingyenes "Bor a vendéglátásban" képzéssorozat, amelynek anyaga online is elérhető az érdeklődők számára.

November elején véget ért az ország 7 városában megrendezett ingyenes "Bor a vendéglátásban" képzéssorozat, összesen közel 250 fő részvételével, a Magyar Turisztikai Ügynökség szervezésében.

A képzési napokra hamar beteltek a helyek, ami jól mutatta, hogy a vendéglátás területén dolgozók is tudatában vannak a borokkal kapcsolatos ismeretek jelentőségének. Fontosnak tartják, hogy a kollégák ismerjék és tudják alkalmazni a magyar borokat éttermi munkájuk során, legyen szó bor-étel párosításról, borlap összeállításról, vagy a borajánlás megfelelő módjáról.

A képzésen elhangzott információk minden, étteremben, illetve vendéglátásban dolgozó számára hasznos tudásanyagot jelentenek, a szervező Magyar Turisztikai Ügynökség ezért oktatóvideókat is készített, melyek ingyenesen elérhetők a https://kepzes.bor.hu/oktatovideok oldalon.

A videókban Herczeg Ágnes nemzetközi borakadémikus és Szik Mátyás örökös sommelier bajnok tolmácsolásában hallgathatjuk és nézhetjük meg az alábbiakat:

* Szőlő- és borismereti alapok

* A borok kóstolása és értékelése

* 22 borvidékünk jellemzői borrégiós bontásban

* A borrégiók gasztronómiai sajátosságai

* Sommelier alapismeretek

A weboldalon az érdeklődők megtalálják a képzések prezentációit, így akár önállóan is megismerkedhetnek az ismeretszerző borkóstolás alapjaival, hazánk szőlő- és borkultúrájával.

A hosszú távú cél, hogy azon hazai vendéglátóhelyeken, ahol elérhetők magyar borok, ott az itallap összeállításától kezdve a borok felszolgálásáig tudatosan használják és tolmácsolják a vendég felé a magyar borászat kiemelkedő értékeit.

TOVÁBB AZ OKTATÓVIDEÓKRA

Hat hagyományos borrégió, hat friss üzenet

Elolvasom

Három tudnivaló az Egri Bikavérről

Elolvasom

A magyar bortörténelem 10 híres alakja

Elolvasom

Hogyan szervezz meg egy bortúrát?

Elolvasom

A borok krémje avagy a szépségápolás és a bor

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram