2023 március 24.URL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben

Ébredezik a természet, országszerte friss illatokkal töltődhetünk, borvidékeinken színes élményeket ígérő programok hívogatnak. Hagyjuk hát, hogy a zöldellő környezet és poharunkban a megújulás aromái lendületet adjanak erre az évre is!

Borbarangolás Badacsonyban: március 25-26.

 

 

A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb rendezvénysorozata tavasszal is hétről hétre kóstolót ad a helyi ízekből, szórakoztató és rendhagyó programokkal. Szent György-hegyi túra, szabadulószoba a Folly arborétumban, MÜPA a Tanúhegyek között, borvacsora a Fata Pincében: csak néhány azon programok sorában, amelyek során élettel telik meg a Balaton legismertebb hegye.

 

Cifra Borséta a Cifrapalotában: március 25.

 

 

Március 25-én, szombaton Kecskemét várja tárt karokkal a borkedvelőket. Az ország különböző borvidékeiről több mint 30 borászat érkezik 120 izgalmas tétellel. A sétálókóstoló mellett mesterkurzusok, élőzene, kiállítások színesítik a cifra programot.

 

Winelovers Grand: április 1.

 

 

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 2023-ban is a minőségi borkóstolás áll a középpontban a Winelovers Grand nagykóstolón. A helyszínre látogatók több, mint 150 magyar kiállító 700 borát, száznál is több külföldi termelőtől származó bort és prémium párlatokat is kóstolhatnak, emellett a rendezvény keretein belül egész nap lehetőségük nyílik részt venni a mesterkurzusokon, pop-up előadásokon.

 

Villányi BorZsongás Fesztivál: április 28-május 1.

 

 

A BorZsongáson zsong a borvidék, mint a napsütésnek örülő méh. A pincék, udvarok, teraszok is megtelnek zenével, tánccal, színes programokkal. Különböző koncertek, kézműves műhelyek, gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Részt vehetünk dűlő- és pincetúrákon futva, sétálva, két keréken, de akár traktoron is. Különleges, egyszeri borkóstolók, finom falatok csábítanak a részvételre.

 

Mátrai Bornapok: május 12-14.

 

A magyar Toszkánaként emlegetett borvidéken, Gyöngyösön május 12-14. között várja a látogatókat a Mátrai Bornapok, hogy betekintést nyújtson a Mátra-vidék „gyöngyös” borainak ízvilágába. A májusi eseményen a Mátrai borok mellett szórakoztató műsorokkal, népi iparművészek bemutatójával és kirakodóvásárral is várják a vendégeket.

 

Bikavér Borongoló: május 13.

 

 

„Hol leled föl szebben együtt szép hazánk háromszínét”, mint Szekszárdon sétálva, Bikavéreket kóstolva. Május 13-án a borvidék 7 borászatának részvételével zajlik majd a gyalogos bortúra (a megfáradt utazók buszjárattal is tervezhetnek), az egyes állomásokon remek borokkal, hozzájuk társított ételekkel, pompás szekszárdi tájakkal…

 

Soproni Borünnep: május 19-21.

 

 

A Soproni Borünnep – a hűséget megtestesítve – hosszú évtizedek óta tiszteleg a szőlősgazdák, borászok és kádármesterek patrónusa, Szent Orbán előtt. A szőlőtermesztés és borkészítés évszázados hagyományai őrzésének szándékával kerül megrendezésre május harmadik hétvégéjén a háromnapos rendezvény, amikor a környék borászai bemutathatják termékeiket, míg a szervezők változatos koncertekkel, kulturális és gyermekprogramokkal, valamint kézműves kirakodóvásárral készülnek. 

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Teltházas Tokaj mesterkurzus Strasbourgban

Elolvasom

Kóstolás mesterfokon

Elolvasom

Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben

Elolvasom

Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor

Elolvasom