2023 március 24.URL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben

Ébredezik a természet, országszerte friss illatokkal töltődhetünk, borvidékeinken színes élményeket ígérő programok hívogatnak. Hagyjuk hát, hogy a zöldellő környezet és poharunkban a megújulás aromái lendületet adjanak erre az évre is!

Borbarangolás Badacsonyban: március 25-26.

 

 

A Badacsonyi borvidék egyik legismertebb rendezvénysorozata tavasszal is hétről hétre kóstolót ad a helyi ízekből, szórakoztató és rendhagyó programokkal. Szent György-hegyi túra, szabadulószoba a Folly arborétumban, MÜPA a Tanúhegyek között, borvacsora a Fata Pincében: csak néhány azon programok sorában, amelyek során élettel telik meg a Balaton legismertebb hegye.

 

Cifra Borséta a Cifrapalotában: március 25.

 

 

Március 25-én, szombaton Kecskemét várja tárt karokkal a borkedvelőket. Az ország különböző borvidékeiről több mint 30 borászat érkezik 120 izgalmas tétellel. A sétálókóstoló mellett mesterkurzusok, élőzene, kiállítások színesítik a cifra programot.

 

Winelovers Grand: április 1.

 

 

Az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően 2023-ban is a minőségi borkóstolás áll a középpontban a Winelovers Grand nagykóstolón. A helyszínre látogatók több, mint 150 magyar kiállító 700 borát, száznál is több külföldi termelőtől származó bort és prémium párlatokat is kóstolhatnak, emellett a rendezvény keretein belül egész nap lehetőségük nyílik részt venni a mesterkurzusokon, pop-up előadásokon.

 

Villányi BorZsongás Fesztivál: április 28-május 1.

 

 

A BorZsongáson zsong a borvidék, mint a napsütésnek örülő méh. A pincék, udvarok, teraszok is megtelnek zenével, tánccal, színes programokkal. Különböző koncertek, kézműves műhelyek, gyermekprogramok várják az érdeklődőket. Részt vehetünk dűlő- és pincetúrákon futva, sétálva, két keréken, de akár traktoron is. Különleges, egyszeri borkóstolók, finom falatok csábítanak a részvételre.

 

Mátrai Bornapok: május 12-14.

 

A magyar Toszkánaként emlegetett borvidéken, Gyöngyösön május 12-14. között várja a látogatókat a Mátrai Bornapok, hogy betekintést nyújtson a Mátra-vidék „gyöngyös” borainak ízvilágába. A májusi eseményen a Mátrai borok mellett szórakoztató műsorokkal, népi iparművészek bemutatójával és kirakodóvásárral is várják a vendégeket.

 

Bikavér Borongoló: május 13.

 

 

„Hol leled föl szebben együtt szép hazánk háromszínét”, mint Szekszárdon sétálva, Bikavéreket kóstolva. Május 13-án a borvidék 7 borászatának részvételével zajlik majd a gyalogos bortúra (a megfáradt utazók buszjárattal is tervezhetnek), az egyes állomásokon remek borokkal, hozzájuk társított ételekkel, pompás szekszárdi tájakkal…

 

Soproni Borünnep: május 19-21.

 

 

A Soproni Borünnep – a hűséget megtestesítve – hosszú évtizedek óta tiszteleg a szőlősgazdák, borászok és kádármesterek patrónusa, Szent Orbán előtt. A szőlőtermesztés és borkészítés évszázados hagyományai őrzésének szándékával kerül megrendezésre május harmadik hétvégéjén a háromnapos rendezvény, amikor a környék borászai bemutathatják termékeiket, míg a szervezők változatos koncertekkel, kulturális és gyermekprogramokkal, valamint kézműves kirakodóvásárral készülnek. 

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

A bor nélkül Európa már soha többé nem lenne önmaga! - Interjú Gál Péterrel

Elolvasom

Furmint a pohárban, furmint a tányéron: a fajta helye a gasztronómiánkban

Elolvasom

Mi folyik a pécsi Szőlészeti és Borászati Kutatóintézetben?

Elolvasom

A furmint és a február összetartozik

Elolvasom