2020 október 01. / Szűcs-Balás VeraURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Teltházzal indult a „Bor a vendéglátásban” képzés

A balatonfüredi Anna Grand Hotel impozáns díszterme volt a Magyar Turisztikai Ügynökség „Bor a vendéglátásban” képzéssorozatának első helyszíne, ahol a vendéglátásban dolgozó kollégák megtöltötték a rendelkezésre álló helyeket. A https://kepzes.bor.hu/  oldalon elérhető egésznapos tanfolyamokra nagyon hamar beteltek a helyek, ami azt támasztja alá, hogy a vendéglátóipari szektorban is igen nagy igény van a kollégák (felszolgálók, étteremvezetők és általában, a vendéglátás területén dolgozók) borszakmai tudásának megalapozására, illetve elmélyítésére.

Krasznai Zsófia borakadémikus és Szik Mátyás örökös magyar sommelier tolmácsolásában az eseményre regisztrálók megismerkedhettek a borkóstolás alapjaival, borvidékeinkkel, szőlőfajtáinkkal és borstílusainkkal, továbbá a bor professzionális kezelését (úgy mint dekantálás gyertya mellett, pezsgőbontás) is megismerhették a top sommelier bemutatója során.

 

A következő hat hétben folytatódik a sorozat heti egy képzési nappal, az ország 5 vidéki nagyvárosában és befejezésként Budapesten, majd ezeket követően november 4-től elérhetővé válnak az oktatóvideók is a rendezvény fent említett weboldalán. A videók segítségével mindazon érdeklődők, akik már nem tudtak jelentkezni a tanfolyami napokra, elsajátíthatják azt az alapszintű tudásanyagot, amellyel munkájuk során a jövőben magabiztosan képviselhetik hazánk borkultúráját.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

10 szuper hely egy hétvégi boros piknikre Budapesten és vidéken

Elolvasom

Egy gombóc Irsait kérek szépen!

Elolvasom

Igen, ez Neszmély!

Elolvasom

„Milyen krémes textúrájú ez a chardonnay!” – A bornyelvről

Elolvasom