2020 október 01. / Szűcs-Balás Vera
Krasznai Zsófia borakadémikus és Szik Mátyás örökös magyar sommelier tolmácsolásában az eseményre regisztrálók megismerkedhettek a borkóstolás alapjaival, borvidékeinkkel, szőlőfajtáinkkal és borstílusainkkal, továbbá a bor professzionális kezelését (úgy mint dekantálás gyertya mellett, pezsgőbontás) is megismerhették a top sommelier bemutatója során.
A következő hat hétben folytatódik a sorozat heti egy képzési nappal, az ország 5 vidéki nagyvárosában és befejezésként Budapesten, majd ezeket követően november 4-től elérhetővé válnak az oktatóvideók is a rendezvény fent említett weboldalán. A videók segítségével mindazon érdeklődők, akik már nem tudtak jelentkezni a tanfolyami napokra, elsajátíthatják azt az alapszintű tudásanyagot, amellyel munkájuk során a jövőben magabiztosan képviselhetik hazánk borkultúráját.
Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben
Három magyar nagyarany és három Best of Show díj a Mundus Vini versenyen!
„Milyen krémes textúrájú ez a chardonnay!” – A bornyelvről
Borhiba-kisokos, nem csak kezdőknek
Mit vigyél magaddal egy bortúrára?
Rózival a szüret – Barta Anna borásznál jártunk
Új energiák Móron - Kicsi a Mór, de erős
Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor