2020 október 01. / Szűcs-Balás Vera

Teltházzal indult a „Bor a vendéglátásban” képzés

A balatonfüredi Anna Grand Hotel impozáns díszterme volt a Magyar Turisztikai Ügynökség „Bor a vendéglátásban” képzéssorozatának első helyszíne, ahol a vendéglátásban dolgozó kollégák megtöltötték a rendelkezésre álló helyeket. A https://kepzes.bor.hu/  oldalon elérhető egésznapos tanfolyamokra nagyon hamar beteltek a helyek, ami azt támasztja alá, hogy a vendéglátóipari szektorban is igen nagy igény van a kollégák (felszolgálók, étteremvezetők és általában, a vendéglátás területén dolgozók) borszakmai tudásának megalapozására, illetve elmélyítésére.

Krasznai Zsófia borakadémikus és Szik Mátyás örökös magyar sommelier tolmácsolásában az eseményre regisztrálók megismerkedhettek a borkóstolás alapjaival, borvidékeinkkel, szőlőfajtáinkkal és borstílusainkkal, továbbá a bor professzionális kezelését (úgy mint dekantálás gyertya mellett, pezsgőbontás) is megismerhették a top sommelier bemutatója során.

 

A következő hat hétben folytatódik a sorozat heti egy képzési nappal, az ország 5 vidéki nagyvárosában és befejezésként Budapesten, majd ezeket követően november 4-től elérhetővé válnak az oktatóvideók is a rendezvény fent említett weboldalán. A videók segítségével mindazon érdeklődők, akik már nem tudtak jelentkezni a tanfolyami napokra, elsajátíthatják azt az alapszintű tudásanyagot, amellyel munkájuk során a jövőben magabiztosan képviselhetik hazánk borkultúráját.

Hat hagyományos borrégió, hat friss üzenet

Elolvasom

Három tudnivaló az Egri Bikavérről

Elolvasom

A magyar bortörténelem 10 híres alakja

Elolvasom

Hogyan szervezz meg egy bortúrát?

Elolvasom

A borok krémje avagy a szépségápolás és a bor

Elolvasom
2019 - 2021 Bor.hu Minden jog fenntartva!
Facebook Youtube Instagram