2020 október 01. / Szűcs-Balás VeraURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Teltházzal indult a „Bor a vendéglátásban” képzés

A balatonfüredi Anna Grand Hotel impozáns díszterme volt a Magyar Turisztikai Ügynökség „Bor a vendéglátásban” képzéssorozatának első helyszíne, ahol a vendéglátásban dolgozó kollégák megtöltötték a rendelkezésre álló helyeket. A https://kepzes.bor.hu/  oldalon elérhető egésznapos tanfolyamokra nagyon hamar beteltek a helyek, ami azt támasztja alá, hogy a vendéglátóipari szektorban is igen nagy igény van a kollégák (felszolgálók, étteremvezetők és általában, a vendéglátás területén dolgozók) borszakmai tudásának megalapozására, illetve elmélyítésére.

Krasznai Zsófia borakadémikus és Szik Mátyás örökös magyar sommelier tolmácsolásában az eseményre regisztrálók megismerkedhettek a borkóstolás alapjaival, borvidékeinkkel, szőlőfajtáinkkal és borstílusainkkal, továbbá a bor professzionális kezelését (úgy mint dekantálás gyertya mellett, pezsgőbontás) is megismerhették a top sommelier bemutatója során.

 

A következő hat hétben folytatódik a sorozat heti egy képzési nappal, az ország 5 vidéki nagyvárosában és befejezésként Budapesten, majd ezeket követően november 4-től elérhetővé válnak az oktatóvideók is a rendezvény fent említett weboldalán. A videók segítségével mindazon érdeklődők, akik már nem tudtak jelentkezni a tanfolyami napokra, elsajátíthatják azt az alapszintű tudásanyagot, amellyel munkájuk során a jövőben magabiztosan képviselhetik hazánk borkultúráját.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

A furmint szerencsés házasságot kötött Tokajjal

Elolvasom

Magnum-hatás – révbe ért a Sauska

Elolvasom

One man show helyett generációs csapatmunka a Vida Családi Borbirtokon

Elolvasom

Divatba jönnek a rezisztens szőlőfajták

Elolvasom