2020 október 01. / Szűcs-Balás Vera
Krasznai Zsófia borakadémikus és Szik Mátyás örökös magyar sommelier tolmácsolásában az eseményre regisztrálók megismerkedhettek a borkóstolás alapjaival, borvidékeinkkel, szőlőfajtáinkkal és borstílusainkkal, továbbá a bor professzionális kezelését (úgy mint dekantálás gyertya mellett, pezsgőbontás) is megismerhették a top sommelier bemutatója során.
A következő hat hétben folytatódik a sorozat heti egy képzési nappal, az ország 5 vidéki nagyvárosában és befejezésként Budapesten, majd ezeket követően november 4-től elérhetővé válnak az oktatóvideók is a rendezvény fent említett weboldalán. A videók segítségével mindazon érdeklődők, akik már nem tudtak jelentkezni a tanfolyami napokra, elsajátíthatják azt az alapszintű tudásanyagot, amellyel munkájuk során a jövőben magabiztosan képviselhetik hazánk borkultúráját.
Borleves, az elfeledett karácsonyi kedvenc
A furmint szerencsés házasságot kötött Tokajjal
Folyékony arany: a legjobb aszús évek. Vajon az idei is közéjük tartozik?
Magnum-hatás – révbe ért a Sauska
A gyümölcs az úr: 2023-as forralt boros trendek
One man show helyett generációs csapatmunka a Vida Családi Borbirtokon
A kadarka dicsérete
Divatba jönnek a rezisztens szőlőfajták