2022 május 13. / Kaposi MártonURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Új adás a Magyar Bor Személyesen podcast csatornán - beszélgetés Budai Rita művészettörténésszel

A kora tavasszal útnak indított podcast sorozatban olyan vendégeket szólaltatunk meg, akik szakterületükkel csak közvetve kapcsolódnak a borkultúrához, azonban saját szakmájukban egyedit, különlegeset alkottak. Harmadik adásunk mától elérhető.

Korábbi adásaink vendégei Kőrizs Imre klasszika-filológus és Veres Zsolt geológus voltak, előbbivel az antik világ és a bor kapcsolatáról ezen a linken hallható adásban beszélgettünk, míg a geológia és a bor kapcsolatát is taglaló podcast ezen a linken hallgatható vissza.

Az ókori borkultúrától ezúttal sem kalandozunk messze, hiszen legújabb adásunkban Ercsey Dániel Kissné Budai Rita művészettörténésszel beszélgetett. Az adás során feltűnnek borhoz kötődő bibliai szereplők, így például megismerhetjük Noé szerepét a szőlőtermesztés kialakulásában, vagy épp a dionüszoszi kultúra és annak nyelvi hagyatéka kerül terítékre.

Az adás második felében megismerhetjük Egry József festő életének borhoz és Badacsonyhoz köthető fejezeteit, melynek során Budai Rita beavatja a hallgatót egy hamisítatlan 20. század eleji szerelmi történetbe.

Ha szeretnétek többet megtudni arról, hogyan látja egy művészettörténész a bor világát és megismerni a bor vizuális alkotásokon keresztüli megközelítését, hallgassátok meg a legújabb podcast epizódunkat.

Hangolódjatok velünk a következő koccintásra!

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Új adás a Magyar Bor Személyesen podcast csatornán - beszélgetés Budai Rita művészettörténésszel

Elolvasom

Bor(lovag)rendek hazánkban és a világban

Elolvasom

Két keréken Siklóstól Kisjakabfalváig

Elolvasom

6+1 kihagyhatatlan borászat, ahol enni is jó

Elolvasom