2021 szeptember 27. / MTÜ
A tanfolyammal az MTÜ szeretne hozzájárulni, hogy a hazai éttermek, egyéb vendéglátóhelyek munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni és a vendégeknek bort ajánlani, felszolgálni. A tanfolyamon résztvevők megismerkedhetnek hazánk borvidékeivel, a jellemző borstílusokkal, valamint a borfelszolgálás és a bor-étel párosítás alapelveivel.
A képzésen résztvevők megismerik majd a szakszerű borbemutatás alapismereteit, a borlap tudatos kialakítását, de a legújabb hazai trendeket is, ezzel elősegítve azt, hogy a vendéglátóhelyek, illetve a résztvevő munkatársak személyesen is a magyar bor nagyköveteivé válhassanak. A tanfolyamot elismert boroktatók és hazánk legkiválóbb sommelier szakemberei tartják, négy gyakorlatorientált képzési modulban. A résztvevők a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiállított Tanúsítványt kapnak.
A tavalyi képzésen 7 helyszínen 250 fő vett részt, a nagy érdeklődésre való tekintettel a helyszínek száma idén bővült. Összesen 10 alkalommal vehetnek részt a képzésen a szakmabeliek az alábbi városokban: Balatonfüred, Budapest 2 alkalommal is, Debrecen (új), Eger, Győr (új), Nyíregyháza, Pécs, Sopron, Szeged.
A tanfolyamra elsősorban felszolgálók, pincérek, pultosok, étteremvezetők, teremfőnökök, sommelier-k, éttermi borbeszerzésért felelős kollégák jelentkezését várják a szervezők.
A képzés ingyenes, azonban helyszínenként 50 főben korlátozott. A kepzes.bor.hu weboldalon ingyenes videós tananyag is elérhető azoknak, akik személyesen nem tudnak részt venni.
A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadják be a szervezők. Időpontok, regisztráció: www.kepzes.bor.hu.
Hogyan alakította át a filoxéra a szőlőtermesztést?
Mi az a tannin, ami minden borban megtalálható?
Tokaj nemcsak a magyaroké, Tokaj a világé! - Interjú Demeter Zoltánnal és feleségével, Anettel
Istenáldotta termőhely - Kis Tamással, a Somlói Vándor Pince alapító-borászával beszélgettünk
Dugóhúzó, cseppőr, nitrogéngáz – hasznos boros kellékek otthonra
Selymesek és gazdagok – tokaji aszúk a kétezres évek elejéről
Csiszolgatjuk a drágakövünket - Interjú Liptai Zsolttal, az Év Bortermelőjével
A tokaji aszú a világ egyik legelismertebb szakmai influenszerének szemével