50 hektáros szőlőterületünk páratlan lehetőséget kínál a borász számára. A négy különböző dűlő markáns különbséget mutat a talaj (meszes lösz, agyag, homokkő) jellemzőit illetően. A klimatikus adottságok, az igazodó művelésmód és az okszerű fajtahasználat egyedi alapanyagot biztosít a feldolgozáshoz. Gravitációra épülő borászati technológiánk lehetővé teszi a szőlő eredendően magas minőségének megőrzését. A felszereltség megbízható hátteret szolgáltat ahhoz a széles spektrumú borászati munkához, amely a friss, reduktív boroktól a hordós erjesztésű-érlelésű fehérekig, a finom szövetű vörösboroktól a nagytestű tételekig terjed. Szakmai célomnak elsősorban a meghatározó fehérfajták – rajnai rizling és sauvignon blanc – üde, gyümölcsös koncentráltságának elérését tekintem. Vörösboraink esetében a hangsúlyt a pinot noir sajátos jellegének bemutatására helyezem, felhasználva az eltérő termőhelyek, fajtaklónok és technikák adta lehetőségeket. Hiszem, hogy az egyedülálló adottságok és a rendhagyó technológia összecsengése szépen bemutatható a borainkon keresztül, ezáltal tovább erősíthető a pannonhalmi borvidék ezeréves hírneve …
Pannonhalmi borvidék
max. 50 fő
max. 120 fő
max. 67 fő
Fehérborok
Vörösborok
Rosé
Pezsgők
Egész éves nyitvatartás