Kiss Sándor vagyok, a Sinkovicz és Kiss borászat tulajdonosa és vezetője. 1991-ben döntöttünk úgy, hogy egy családi vállalkozást alapítunk az Alföld szívében. Ma már feleségemmel, vezetjük a borászatot. Lassan 30 éve arra törekszünk, hogy a helyi adottságokhoz mérten a lehető legjobb minőségű és legfinomabb borokat készítsük el. Hiszem, hogy a Duna borrégióban is terem olyan jó szőlő, mely a minőségi magyar bor megfelelő alapanyagául szolgál. A finom bor feltétele a jó alapanyag, éppen ezért szőlőinket különös figyelemmel és gondos munkával műveljük. Borainkat leginkább reduktív technológiával készítjük. Kivételt képeznek vörös boraink, rövid ideig tölgyfahordóban érleljük. Palackos borainkat egyedi címkével is megvásárolhatóak, így a különleges alkalmakat (pl. esküvő, születésnap, keresztelő, ballagás) saját címkés borokkal koronázhatja meg. Jelenleg 10 féle palackos bort találhatsz kínálatunkban (Bianca, Olasz Rizling, Generosa, Irsai Olivér, Cserszegi Fűszeres, száraz és félédes változatban, Kékfrankos Rosé, Kékfrankos, Cabernet Savignon), melyben egyaránt szerepelnek könnyed, üde illatos, zamatos fehér, illetve testes, gazdag beltartalmú vörösborok is. Az édes borok kedvelőinek készítettünk egy kései szüretelésű (Generosa) borkülönlegességet, magas cukortartalommal, Attié-d elnevezéssel, mert Attila a szőlőtermelőnk tehát Attié szőlő és ha megiszod akkor Attié-d a bor. Száraz Kő-szava elnevezésű ikertestvére tele ásványi anyagokkal, aki issza szóra fakad a meglepetéstől.
Kunsági borvidék
max. 50 fő
Fehérborok
Vörösborok
Rosé
Természetes édes borok