„Ha az ember homoki bort iszik, egészen apró csillagszemcsékkel telik meg, s ezek a szemcsék az ember vérében táncolnak, mint a megelevenedett Tejút.” Hamvas Béla. Borászatunk 1992 óta működik Ásotthalmon, Magyarország déli részén, a Duna és a Tisza között. Jelenleg 38 ha szőlő területen gazdálkodunk. A Csongrádi borvidék legdélibb csücskében fekvő területeinken a napsütéses órák kiemelkedően magas számának, a löszös homoktalaj egyedi összetételének és lelkiismeretes munkánknak köszönhetjük a boraink alapanyagául szolgáló szőlő kiváló minőségét. Borászatunkban kizárólag saját területünkön termett szőlőt dolgozunk fel, és készítjük borainkat látogatóink megelégedésére. A homokos talajon nem túl savas, elég tüzes, a mindennapi fogyasztásra közkedveltségnek örvendő borok készülnek. Zamatosak, testesek, fajtajellegesek. Borainknak elsősorban nem a talaj, hanem a szőlő fajta adja meg a zamat jellegét. Három fő fajtánk a karakteres savtartalmú Rajnai rizling, a gyümölcsös és vadvirágos Chardonnay és az intenzív illatú Ottonel muskotály.
Csongrádi borvidék
max. 30 fő
Fehérborok
Vörösborok
Rosé
Egész éves nyitvatartás