2021 december 07. / Ercsey DánielURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

5 romantikus borbár

Első randi? Vagy éppen az utolsó? Fontos lenne, hogy a párod rád hangolódjon? Vagy csak ki akartok kapcsolódni és elfelejteni a problémákat? Összeszedtünk öt plusz egy olyan borbárt, vagy legalábbis bárokat figyelemre méltó borlappal, ahol érdemes romantikázni. Tartsatok velünk!

Első lépésként néhány jótanács, hátha mégsem evidens mindenkinek. Figyeljünk a kedvesünkre, megéri! Így nem maradunk le egy mosolyról, egy fontos gondolatáról, egy kéréséről. Sokszorosan meghálálja az élet, ha a romantikus randinkat nem az okostelefon nyomkodásával töltjük, még ha nagy is a kísértés. Olyan helyet válasszunk, ahol a párunk is jól érzi magát, nem csak mi. Ne ragaszkodjunk a végletekig az elképzeléseinkhez, merjünk változtatni, hiszen az a jó, ha mindketten jól érezzük magunkat. Végezetül pedig kedveskedjünk a másiknak a magunk módján. Egy szál virág, egy apró figyelmesség, néhány bók csodákra képes!

 

MyWine, Budapest

(Térkép)

 

Eleve a helyszín hangulatos, hiszen a belvárosban található a Bazilika és a karácsonyi vásárok szomszédságában, közel a Szabadság térhez és Budapest egyik legendás kávézójához. Az utcáról a nagy üvegfelületen át egészen a pultig ellátunk, de ami nem derül ki innen, az a kacskaringós folytatás, olyan sarkokkal és rejtett galériával, ahol akár el is bújhatunk a világ elől. Ha pedig ez nem lenne elég, a parádés borválaszték a garancia, hogy jól fogjuk érezni magunkat mindketten. Akár egy belvárosi séta után is betérhetünk, ha átfagytunk a hidegben!

 

 

 

A Boros, Sárospatak

(Térkép)

 

Eleve romantikus dolog, ha autóba ülünk, elmegyünk Sárospatakra, megnézzük a várat, amit egyszer heccből elfoglalt Balassi Bálint, megcsodáljuk a református kollégium könyvtárát és sétálunk egyet a Bodrog partján. De még jobb, ha utána betérünk ebbe a régi polgári házból (biztos borkereskedőké volt) kialakított borbárba, és Sárospatakon maradunk éjszakára! A Tokaji borvidék északi felének minden bora megtalálható itt, úgyhogy legyen szó száraz vagy édes borról, penge furmintról vagy selymes aszúról, itt biztosra mehetünk! Ráadásul még jól is főznek…

 

 

 

Winescape, Budapest

(Térkép)

 

Szerelmes vagyok a régi pesti pincékbe. Ez nem amolyan coming out, szerelmes vagyok a bérházakba is, meg a feleségembe és a lányaimba, no meg a bormagazinokba és néhány könyvbe is. No meg ebbe a helybe, ahol olyan hihetetlen a borválaszték, hogy még az amerikai Wine Spectator bormagazin is díjazta! A hangulatról a téglából rakott boltívek gondoskodnak, no meg a zseniális sertésszűz rillette. Ha pedig unatkoznátok, akkor kipróbálhatjátok az ország első boros tematikájú szabadulószobáját is!

 

 

 

Zengő Bár, Budapest

(Térkép)

 

A fentiek után nem véletlen, hogy még egy pince bekerült a válogatásba. A Zengő viszont egészen más miatt érdekes. Nem a pince adja a hangulatot, még csak nem is a bor, hanem a totálisan hihetetlen zenei felhozatal. Legyen szó blues-ról, jazz-ről vagy éppen egy frenetikus örömzenélésről, ez az a hely, amit kerestek! A bátrabbak be is szállhatnak, tanulhatnak a zenészektől, vagy éppen taníthatják őket ¬– már ha éppen ti vagytok Nagy Edi vagy Borsodi Laci álruhában. Szóval zeneőrültek előnyben!

 

 

 

Macok, Eger

(Térkép)

 

Mi lehetne romantikusabb, mint a kanyargós egri utcákon hóesésben végigsétálni, mondjuk a Dobó tértől, követve a várfal vonalát, egészen a Macokig? Hát az, ha be is ülünk a Macokba! Országosan ismert hely ez és nem is véletlenül! Szuper hangulat, kivételes egri borválaszték és jó konyha, ráadásul olvashatunk hozzá Egri csillagokat, vagy hallgathatjuk akár hangoskönyvként is, a lényeg, hogy jól érezzük magunkat!

 

 

 

+1 Könyvbár & Restaurant, Budapest

(Térkép)

 

A régi pincéknél csak egy dolgot szeretek jobban. Olvasni! A Könyvbár pedig minden olvasni szerető ember álma. Egy hely, ahol a könyvekhez főznek, mindezt pedig borokkal kísérik! Egy megvalósult csoda, ahol belekóstolhatunk Hollóháti Hedvig diadémjába (Harry Potter) vagy éppen Regös Bendegúz cipőfűzőjébe (Indul a bakterház). Hallgassatok rám, megéri!

 

 

 

Kapcsolódó:

Borbár körkép

5 kihagyhatatlan vidéki borbár

 

 

Címfotónk a villányi Sauska éttermet ábrázolja, amely e listában ugyan nem szerepel, de szintén kiváló helyszín egy romantikus borvacsorához (a szerk.).

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás visszaLapozás előre
MyWine, BudapestMyWine, Budapest
MyWine, BudapestMyWine, Budapest
Macok, EgerMacok, Eger
MyWine, BudapestMyWine, Budapest
Zengő Bár, BudapestZengő Bár, Budapest
A Boros, SárospatakA Boros, Sárospatak
Könyvbár & Restaurant, BudapestKönyvbár & Restaurant, Budapest
Lapozás vissza Lapozás előre

Magyar Bor Személyesen podcast – beszélgetés Katona Csaba történésszel

Elolvasom

Boros programajánló: július 29 - augusztus 27.

Elolvasom

„Mi itt vagyunk otthon!“ - beszélgetés a tokaji francia házaspárral

Elolvasom

Tudás, szeretet, lelkesedés, alázat - interjú Gálné Dignisz Évával

Elolvasom