2021 december 20. / Budavári Dóra
Annak, aki otthon tervezi az ünneplést, készültünk pár izgalmas pezsgő és pét-nat tippel.
A fiatal magyar borászok izgalmas tételeire építő DiVino Gozsdu udvar-beli szekciója idén is megtartja hagyományos és hatalmas szilveszteri buliját. Behűtött pezsgőkkel és egy igazi DiVino Gozsdu házibulival készül a borbár, ahol együtt ünnepelhetik meg a bor szerelmesei az újévet. Az est folyamán a Jazzy Rádió egyik rezidens dj-je biztosítja a garantáltan jó hangulatot, kinek műsorán megtalálható a smooth- és elektronikus jazz, funk, lounge, nu disco, soulfull house, valamint a klasszikus kedvencek újragondolt változatai.
A Hableány egyértelműen a Badacsonyi borvidék központi találkozóhelye, nem véletlen, hogy a tavalyi kimaradt szilveszter után idén újra bulit rendeznek. A Hableány falain belül ismét egy fantasztikus újévkezdésre készülhetünk, ahol a résztvevők közösen búcsúztathatják el az elmúlt év nehézségeit és koccinthatnak egy sikeresebb évre, pár lépésre a működő bor- és pezsgőüzemtől. A Hableány Sommelier kollégái ez alkalommal is különleges koktélokkal készülnek, míg a séf finomabbnál finomabb fogásokat állít össze erre a különleges estére.
Közös évbúcsúztatóra invitál minden kedves érdeklődőt a meseszép Rege Birtok. A résztvevők közösen mondhatnak búcsút a 2021-es évnek és köszönthetik a lehetőségekkel teli új esztendőt! Az este folyamán svédasztalos vacsorával készülnek a szervezők, majd pedig az Új Év beköszöntével éjféli menüre is sor kerül. A svédasztalos étkezésen felül a vendégek korlátlan italfogyasztásban részesülnek, melyet a Rege Birtok borai tesznek még különlegesebbé. Ezen felül, élő zene biztosítja az rendezvény alatt a garantáltan jó hangulatot.
A Szent György-hegynél jobb helyet nem nagyon lehet találni az újév kezdésére, így gondolta ezt a Szászi Birtok is, ezért idén különleges, közös évbúcsúztatóra hívnak minden kedves érdeklődőt – természetesen asztalt előre kell foglalni, érdemes mihamarabb. Az év utolsó estéjén a vendégek különleges szilveszteri menüt kóstolhatnak, melyhez páratlan borpárosítást is választhatnak.
Nem maradhatott ki a felsorolásból az év első boros programja. A téli gasztrotúrában résztvevők végigkóstolhatják Magyarország egyik legmesésebb városát egy játék keretein belül, és nyerhetnek is. Az ínyencségek megkóstolásával a résztvevők pontokat gyűjthetnek: ahhoz, hogy „Az egri bor” című könyvet megnyerhessék, legalább 5 pont szükséges. A gasztrotúrában résztvevő borászatok: Ostoros Családi Pincészet, Tóth Ferenc Pincészet, Wanda Étel és Borház.
Óda a löszhöz
Gál Tibor a Borászok Borásza!
Életelixír: bor az aszú felett
A Csipkerózsika-álom vége?
Pápák és borok
Borozás a kéktúra útvonalán
Bor és természet: Folly Arborétum
Nem kérdés, hogy szükséges a változás - Interjú Gere Andreával