2019 december 05. / Szűcs-Balás Vera
A Hajós-Bajai borvidéki termelő a Magyar Bor Akadémia által gondozott „Év Bortermelője Magyarországon” kitüntetést kapta meg, amelyet a több éven át tartó, kiemelkedő teljesítményéért, borainak állandó kiváló minőségéért és a borszakmáért tett erőfeszítéseiért ítélt meg a szakmai grémium. A 150 hektáron gazdálkodó Koch Csaba és családja 10 generáció óta művel szőlőt, és saját borai magas szinten való gondozása mellett arra is van ideje és energiája, hogy többek között a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnökségének és a Magyar Bor Akadémia tagjaként segítse a magyar bor ügyeit regionális és országos szinten. A Koch Borászat borai a jelentősebb exportpiacokra és a világ legtávolabbi pontjaira, az Egyesült Államokba, Brazíliába vagy épp Japánba is eljutva képviselik a magyar borászat kimagasló teljesítményét. A díjért versengők között, a jelölés során hat legtöbb szavazatot kapott borász (ABC sorrendben): Borbély Tamás (Badacsonyi borvidék) Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék) Günzer Tamás (Villányi borvidék) Koch Csaba (Hajós-Bajai borvidék) Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék) Nyúlné dr. Pühre Beáta (Etyek-Budai borvidék)
Tokaji borok a kínai Dragon Phoenix Boriskolában
ProWein – lesz jövőre is!
Nem kérdés, hogy szükséges a változás - Interjú Gere Andreával
Konstantin Baum MW a magyar borokban rejlő lehetőségekről
A Német Sommelier Szövetség elnöke, Yvonne Heistermann nem újonc a magyar borok világában
Ők öten az idei Borászok Borásza díj várományosai
Borturisztikai találkozó Morvaországban
A furmint egyértelműen Magyarország első számú fehérszőlő-fajtája – Wojciech Bońkowskival beszélgettünk