2022 február 23. / Berta Luca
Elsőként dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus tartott előadást a borkóstolás alapjairól, melynek során a jelenlévők megismerkedhetettek a borok alkotórészeivel, a legfontosabb rendezőelvekkel, ízjegyekkel, a borok életgörbéjével, valamint a borpiramissal. Ezt követően pedig egy kóstoló keretein belül ki is próbálhatták a hallottak mentén az ismeretszerző borkóstolást.
A borkóstolási alapismeretek után Tüű Péter kétszeres magyar sommelier bajnok ismertette meg a résztvevőket a bor vendéglátásban betöltött szerepével. Ennek során lehetőség nyílt elsajátítani a borok és ételek párosításának alapjait, megismerkedni a főbb magyar és nemzetközi borstílusokkal, majd a képzés végén egy kóstolás keretein belül a gyakorlatba is átültetni a megszerzett elméleti tudást.
Ahogy az elmúlt években, a jelentkezési szakaszban idén is gyorsan beteltek a helyek. Mindazoknak, akik lemaradtak a hétvégi előadásokról, de szívesen részt vennének a soron következő programok valamelyikén, figyelmébe ajánljuk a Magyar Bor Személyesen képzési felületét, ahol megtalálhatják az előadások anyagát átfogó videókat, letölthető anyagokat. Ezek segítségével a borkultúra alapjai, borvidékek jellegzetességei, valamint a bor vendéglátásban betöltött szerepe kerülnek megvilágításba.
Gál Tibor a Borászok Borásza!
Életelixír: bor az aszú felett
A Csipkerózsika-álom vége?
Pápák és borok
Borozás a kéktúra útvonalán
Bor és természet: Folly Arborétum
ProWein – lesz jövőre is!
Nem kérdés, hogy szükséges a változás - Interjú Gere Andreával