2022 február 23. / Berta Luca
Elsőként dr. Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus tartott előadást a borkóstolás alapjairól, melynek során a jelenlévők megismerkedhetettek a borok alkotórészeivel, a legfontosabb rendezőelvekkel, ízjegyekkel, a borok életgörbéjével, valamint a borpiramissal. Ezt követően pedig egy kóstoló keretein belül ki is próbálhatták a hallottak mentén az ismeretszerző borkóstolást.
A borkóstolási alapismeretek után Tüű Péter kétszeres magyar sommelier bajnok ismertette meg a résztvevőket a bor vendéglátásban betöltött szerepével. Ennek során lehetőség nyílt elsajátítani a borok és ételek párosításának alapjait, megismerkedni a főbb magyar és nemzetközi borstílusokkal, majd a képzés végén egy kóstolás keretein belül a gyakorlatba is átültetni a megszerzett elméleti tudást.
Ahogy az elmúlt években, a jelentkezési szakaszban idén is gyorsan beteltek a helyek. Mindazoknak, akik lemaradtak a hétvégi előadásokról, de szívesen részt vennének a soron következő programok valamelyikén, figyelmébe ajánljuk a Magyar Bor Személyesen képzési felületét, ahol megtalálhatják az előadások anyagát átfogó videókat, letölthető anyagokat. Ezek segítségével a borkultúra alapjai, borvidékek jellegzetességei, valamint a bor vendéglátásban betöltött szerepe kerülnek megvilágításba.
Hisztaminérzékenység és koccintás? Lehetséges!
Hol és hogyan tanulhatunk borásznak?
Negyed évszázada a magyar bor élvonalában
Nem csak a rozé érdekli! - Beszélgetés Elizabeth Gabay-val
Nőnapi páros interjú - éljenek a borásznők!
Nem több, hanem jobb bort szeretnék - Beszélgetés Török Csabával
A finn Master of Wine, aki Villányban venne nyaralót
Hungarian Wine Summit 2024, Közép-Kelet-Európa legexkluzívabb boros szakmai rendezvénye