2022 február 15. / Magyar Bor Személyesen
A képzések célja elsősorban a hazai turizmusban és vendéglátásban dolgozók borral kapcsolatos tudásanyagának bővítése. A kurzusokkal szeretnénk hozzájárulni, hogy a hazai vendéglátóhelyek, turisztikai szolgáltatók munkatársai naprakész információk birtokában tudjanak munkájuk során borral kapcsolatos döntéseket meghozni, a vendégeknek, utazóknak bort ajánlani, felszolgálni, illetve a hazai borvidékeket, borászatokat megfelelően bemutatni.
A Borjour Magnumon a vendéglátás és turizmus szektorban dolgozók számára lehetőség nyílik részt venni 2x2 órás képzésen, melyek témái: Borkóstolási alapismeretek és A magyar bor a vendéglátásban. Mindkét képzés elméleti és gyakorlati részből áll: az előadásokat vezetett kóstolók kísérik. A képzésben résztvevők az előadások végén belépőt kapnak a Borjour Magnumra, ahol önállóan felkereshetik a kiállítók standjait a rendezvény végéig.
A képzések helyszíne: Budapest Kongresszusi Központ (1123 Budapest, Jagelló út 1-3.)
Időpont: 2022. február 19. 11 óra és 14 óra.
Program:
11:30 – 13:30: Borkóstolási alapismeretek, előadó: Mészáros Gabriella nemzetközi borakadémikus
14:00 – 16:00: A magyar bor a vendéglátásban, előadó: Tüű Péter kétszeres magyar sommelier bajnok
21 óráig: Részvétel egyénileg a Borjour Magnum nagykóstolón
Bővebb információ és jelentkezés: kepzes.bor.hu
A férőhelyek száma limitált, ha érdekes számodra vagy kollégád számára a lehetőség, javasoljuk a minél előbbi regisztrációt.
A Borjour Magnum nagykóstolót minden év februárjában szervezik meg 2010 óta. Az idei Borjour Magnum új, az eddigieknél is nagyobb helyszínen lesz megtartva, ahol 220 kiállító borászat, több mint 1000 korlátlanul kóstolható tétel, 25 gasztronómiai kiállító, előadások, workshopok és élményprogramok várják a látogatókat. A rendezvényen 13 órától a szakmai vendégeket, 15 órától 21 óráig a nagyközönséget várják a szervezők. A szakmai látogatók beléphetnek a Borgalériára is, ahol önállóan, zavartalanul kóstolhatják meg a kiállítók mintegy 200 kiemelt tételét. A speed tasting kurzusokon pedig mindenki 45 perces „kóstoló tanórákon” ismerkedhet meg 7 tétellel, rövid ismertetőkkel olyan témákban, mint a magyar pétnatok, az Eger Superior és a Villányi Franc.
A Borjour eseményoldalát itt találjátok, friss interjúnkat a Borjour főszervezőjével pedig ide kattintva olvashatjátok. Az ingyenes képzést itt éritek el.
Kutatói szemmel az alkoholmentesített bor érdekes téma!
Óda a löszhöz
Gál Tibor a Borászok Borásza!
Életelixír: bor az aszú felett
A Csipkerózsika-álom vége?
Pápák és borok
Borozás a kéktúra útvonalán
Bor és természet: Folly Arborétum