Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996 óta működik Etyeken, az Öreghegyen. Kezdettől fogva a hagyományok tisztelete mellett az újító szemléletmódunkról váltunk ismertté. Üttörők voltunk abban, hogy 2001-ben elsőként telepítettünk pinot noir szőlőt vörösbor készítése céljából az Etyek-Budai borvidéken. Főborászként egy őszinte megközelítésben hiszek a szőlőnél és a boroknál egyaránt, összehangolva a helyi tapasztalatokat a legújabb kutatási eredményekkel. Jelenleg 54 hektáron és két borvidéken dolgozunk: az etyeki sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir hármasa mellett, a soproni szőlőterületeken a meghatározó fajta a kékfrankos. Etyek azért jó hely, mert nagyon jól érzi itt magát a szőlő. Ez egy hatalmas érték és erre vigyázni kell. Sopronról pedig ki merem mondani, hogy a magyar vörösboros borvidékek közül itt készülnek a legtovább érlelhető borok! - Mérész Sándor
Etyek-Budai borvidék
max. 50 fő
max. 150 fő
Fehérborok
Rosé
Pezsgők
Vörösborok
Egész éves nyitvatartás