Etyeki Kúria



Az Etyeki Kúria Borgazdaság 1996 óta működik Etyeken, az Öreghegyen. Kezdettől fogva a hagyományok tisztelete mellett az újító szemléletmódunkról váltunk ismertté. Üttörők voltunk abban, hogy 2001-ben elsőként telepítettünk pinot noir szőlőt vörösbor készítése céljából az Etyek-Budai borvidéken. Főborászként egy őszinte megközelítésben hiszek a szőlőnél és a boroknál egyaránt, összehangolva a helyi tapasztalatokat a legújabb kutatási eredményekkel. Jelenleg 54 hektáron és két borvidéken dolgozunk: az etyeki sauvignon blanc, chardonnay és pinot noir hármasa mellett, a soproni szőlőterületeken a meghatározó fajta a kékfrankos. Etyek azért jó hely, mert nagyon jól érzi itt magát a szőlő. Ez egy hatalmas érték és erre vigyázni kell. Sopronról pedig ki merem mondani, hogy a magyar vörösboros borvidékek közül itt készülnek a legtovább érlelhető borok! - Mérész Sándor


Alapítás éve
1996
Terület
50 Ha
Éves palackszám
300000
Hagyományos borászat
Etyek-Buda

Etyek-Budai borvidék


Szolgáltatások

Borkóstolás
Borkóstolás

max. 50 fő

Hideg konyha
Hideg konyha

max. 150 fő

Meleg ételek előzetes megrendelésre
Meleg ételek előzetes megrendelésre

max. 150 fő

Rendezvényhelyszín
Rendezvényhelyszín

max. 150 fő

credit_card_payment
Bankkártyás fizetés
wifi
WiFi
private_parking
Saját parkoló
obstacle_clearance
Akadálymentes

Bortípusok

Fehérborok

Rosé

Pezsgők

Vörösborok


Nyitvatartás

Egész éves nyitvatartás

HétfőZárva
Kedd10:00 - 17:00
Szerda10:00 - 17:00
Csütörtök10:00 - 17:00
Péntek10:00 - 18:00
Szombat11:00 - 19:00
Vasárnap11:00 - 18:00

Kapcsolat

Elhelyezkedés 2091 Etyek, Báthori utca 21.
Telefon +36308281599
E-mail etyek@etyekikuria.com
Weboldal címe Weboldal megnyitása
Facebook cím Facebook megnyitása
Instragram cím Instagram megnyitása
További információk A nyitvatartási idő átmenetileg változhat! Kérünk, tájékozódjon közvetlenül a pincészetnél!
Előzetes bejelentkezés szükséges!!
Borszaküzletünk, Borbár és teraszunk az alábbiak szerint van nyitva.
Beszélt nyelvek