Adott egy családi szőlőbirtok a maga 1/3 hektárjával, présházával, 30 méteres pincéjével, több mint 65 éves tradíciójával, amibe beleszületsz 3. generációként. Először csak a munkát látod benne, és inkább sörözöl. Aztán elkap a „toszkán” táj érzése a Gerecse lábánál, a szőlőművelés és a borászat egymásra épülő logikája. Felújítod, hozzávásárolsz, vendégházat alakítasz ki, elvégzed a kertészetin a szőlész-borász szakmérnökit majd a sommelier képzést a BGE-n, és egyre jobban belemélyedsz és persze egyre jobban tetszik. Rájössz, hogy ezt egyre több emberrel kell megosztanod; hogy mi munka és energia van mögötte, hogy milyen tudás halmozódik fel benne, hogy egy pohár borban mennyi történet, esemény, élmény, tapasztalat szorul amit mind Neked kell kibontanod az ízlelőbimbóidon keresztül. Így történhetett, hogy családilag hobbi szinten de rengeteg belefektetett energiával dolgozunk azon, hogy a tradíció fenmaradjon és másoknak is meg tudjuk mutatni azt az örömöt, amit nekünk ad ez a terület.
Neszmélyi borvidék
max. 50 fő
max. 10 fő
Fehérborok
Rosé