Magyar Bor
Személyesen

Rólunk

A Magyar Turisztikai Ügynökség célja a magyar bor és borturizmus népszerűsítése itthon és határainkon túl. Feladata a szakma és a nagyközönség számára a magyar bor és borvidékeink értékeinek, egyedi üzeneteinek tolmácsolása, ezzel párhuzamosan az ország termelőinek és borturisztikai célpontjainak láthatóvá tétele közös platform biztosításával.

Célkitűzése, hogy bemutassa a magyar bor általános jellemzőit és sokszínűségét, nemcsak az alapvető tudásanyag átadásával, de az ágazat legfontosabb eredményeinek, aktualitásainak kommunikációjával is.

Ezen tevékenységét az Agrármarketing Centrummal, az Agrárminisztériummal, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával és nem utolsósorban a piac szereplőivel, a borászatokkal alakítva és együttműködve fejti ki.

Magyar Bor Személyesen munkatársak

Szűcs-Balás Vera Bormarketing szakértő

Szűcs-Balás Vera
Bormarketing szakértő

Idegenforgalmi közgazdászként, 2002 óta foglalkozom turizmus marketinggel a Magyar Turisztikai Ügynökségnél. 2002-ben Bor-Schola oklevelemet WSET kurzusok követték (utolsóként WSET Level 3 Award in Wines), majd bormarketing és szőlész-borász OKJ.

vera.szucs-balas@mtu.gov.hu

Gál Zsombor Bormarketing szakértő

Gál Zsombor
Bormarketing szakértő

Budapesten, Párizsban és a burgundiai Dijonban végeztem el közgazdasági és nemzetközi borkereskedelmi tanulmányaimat. Bor- és gasztronómiai marketing területeken dolgoztam Bostonban, Párizsban, 2016 óta pedig a Magyar Turisztikai Ügynökségnél.

zsombor.gal@mtu.gov.hu

Kaposi Márton Bálint Bormarketing asszisztens

Kaposi Márton Bálint
Bormarketing asszisztens

Marketingkommunikációval, kreatív tartalomgyártással, valamint a partnerekkel való kapcsolattartással foglalkozom. 2022-ben érkeztem a Magyar Bor Személyesen csapatához.

marton.kaposi@mtu.gov.hu

Elérhetőségeink

Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
Márkázási Igazgatóság
Borturizmus és Borkommunikációs Terület
Cím: 1027 Budapest, Kacsa utca 15-23.
E-mail: info@bor.hu
Telefon: +36 (1) 488-8700

Agrármarketing Centrum munkatársak

Jármai-Németh Alíz Borágazati projektmenedzser

Jármai-Németh Alíz
Borágazati projektmenedzser

Olaszországban borturizmus, egy magyar borkereskedésnél az értékesítés területén szereztem tapasztalatot, kóstolás és kommunikáció terén sommelier-ként fejlődtem. Jelenleg az Agrármarketing Centrum borágazati projektmenedzsereként dolgozom.

nemeth.aliz@amc.hu

Ludányi Zita Bormarketing asszisztens

Ludányi Zita
Bormarketing asszisztens

Az életem fontos része a magyar borkultúra szeretete és ismerete. Így 2022-ben csatlakoztam az Agrármarketing Centrum bormarketing csapatához, ahol hazai és nemzetközi bormarketing, illetve borkommunikációs projektekben veszek részt.

ludanyi.zita@amc.hu

Szakter Réka Kiállítás- és rendezvényszervezési irodavezető

Szakter Réka
Kiállítás- és rendezvényszervezési irodavezető

Szállodaipari munkám alatt tanúja lehettem a hazai „gasztro forradalomnak” és a turisztikai kínálat fejlődésének. Mióta az Agrármarketing Centrumnál dolgozom számos a magyar borokat és ételeket népszerűsítő rendezvényt szervezetem világszerte.

szakter.reka@amc.hu

Hidvéginé Giczi Krisztina Kommunikációs projektmenedzser

Hidvéginé Giczi Krisztina
Kommunikációs projektmenedzser

2019 óta dolgozom projektmenedzserként az Agrármarketing Centrum kommunikációs és marketing irodájában. A magyar borágazatot népszerűsítő külföldi kommunikációs kampányokért felelek és belföldi projektek megvalósításában is részt veszek.

giczi.krisztina@amc.hu

Elérhetőségeink

Agrármarketing Centrum Nonprofit Kft.

Cím: 1012 Budapest Kuny Domokos utca 13-15.
E-mail: amc@amc.hu
Telefon: +36 (1) 450-8888

Szerkesztőség

Budavári Dóri

Budavári Dóri

2013 óta foglalkozom turizmus marketinggel, kiemelten a Balaton régióval és bormarketinggel. Számos hazai borászat, gasztrovállalkozás kommunikációjában vettem részt, több borvidéki összefogás alapítója és kommunikációs vezetője vagyok.

dr. Mészáros Gabriella

dr. Mészáros Gabriella

dr. Mészáros Gabriella jogász, kiadó és szerkesztő, az első magyar WSET diplomás szakember. Számos hazai és nemzetközi kiadvány létrehozásában segédkezett. A Magyar Konyha Magazin rovatvezetője, a Tokaj-Hegyalja Egyetem óraadója.

Ercsey Dani

Ercsey Dani

Újságíró, borszakíró, a Pécsi Borozó szerkesztője, a Nagy Magyar Boratlasz és A nagy borkönyv társszerzője, számos magazin állandó szerzője, nemzetközi borbíráló, a Lecsengés YouTube-csatorna és a Magyar Bor-Személyesen podcast házigazdája.

Geri Ádám

Geri Ádám

Szinte mindig újságírással foglalkoztam, a bor és a gasztronómia 2017 óta a „szakterületem”. 2020-ban elvégeztem az OKJ-s szőlész-borász képzést. Szabadidőmben Gasztrorégész néven gasztrotörténeti blogot vezetek és társasjátékot tervezek.

Herczeg Ágnes

Herczeg Ágnes

2000 óta kutatom a borok világát. Dolgoztam borkereskedésben, telepítettem szőlőt, alapítottam, vezettem borászatot. Több bormárka, bor létrejöttében, készítésében vettem részt. Jelenleg oktatással, tanácsadással, márkaépítéssel foglalkozom.

Kielmayer Kristian

Kielmayer Kristian

Borász, közgazdász, Londonban szerzett WSET Diplomát. 2013 óta az Országos Borszakértő Bizottság tagja, boriskolák oktatója, nemzetközi bor- és párlatversenyek bírálója. Emellett foglalkozik tanácsadással, kommunikációval és értékesítéssel.

Lami Juli

Lami Juli

Lami Juli vagyok, elsősorban lifestlye és gasztronómiai újságíró. Minden érdekel, ami nem szokványos, és ha ilyet találok, azonnal meg akarom mutatni másoknak is.

Sue Tolson

Sue Tolson

Borszakíró, szakfordító, WSET oktató és a WineSofa szerkesztője vagyok. Borbírálóként rendszeresen részt veszek nemzetközi borversenyeken. Célom, hogy megszerezzem a Master of Wine címet, jelenleg tanulmányaim 2. szakaszánál tartok.

Szabó Edit

Szabó Edit

Közel két évtizede foglalkozom borral és gasztronómiával. Dolgoztam tévében, rádióban, írtam könyveket, voltam csatornaigazgató. Jelenleg saját lapom, a borsmenta.hu főszerkesztője vagyok, de több platformon is szolgálom a magyar bor ügyét.

Közreműködtek még

Fotósok

Bársony Bence
Farkas Márton
Lang Nándor
Pintér Árpád
Szendeff Lőrinc

Térképész

Molnár Ede András

Közlemények

A sommelier karrierje
2021 június 01 / MTÜ

A sommelier karrierje

Új kiadvány borvidékeinkről
2021 február 10 / MTÜ

Új kiadvány borvidékeinkről

Látványos új fotók az aszúról
2020 szeptember 11 / MTÜ

Látványos új fotók az aszúról

Lapozás vissza Lapozás előre
„Nem csak olyan borokat kell készíteni, amitől mindenki rögtön vigyázzba áll.” – beszélgetés idősebb Heimann Zoltánnal, a 2023-as év Borászok Borászával
Teltházas Tokaj mesterkurzus Strasbourgban

Teltházas Tokaj mesterkurzus Strasbourgban

Elolvasom
Sikeres borpromóciós rendezvény Rómában
Kóstolás mesterfokon

Kóstolás mesterfokon

Elolvasom
Képriport: részvétel a ProWein kiállításon
Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben

Tavaszi rendezvények borospohárral a kézben

Elolvasom
Három magyar nagyarany és három Best of Show díj a Mundus Vini versenyen!
Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor

Egy boros úticél, ami még nincs túlhájpolva: Monor

Elolvasom