Tiffán Ede Pincészet



A Tiffán család 1746 óta foglalkozik szőlőtermesztéssel. Borászatunk alapítója Tiffán Ede a Villányi Állami Gazdaság vezetőjeként dolgozott évtizedeken át, és szakmaiságával a rendszerváltás utáni minőségi magyar borászat egyik legfontosabb élenjárójának tekinthető. Főállása mellett 1967-ben kezdte önálló tevékenységét saját birtokán, az első bora – egy cabernet franc – is ebből az időszakból származik. 1991-ben először nyerte el az Év Bortermelője kitüntetést, 1999-ben a Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntették ki, 2018-ban pedig megkapta a Magyar Bor Akadémia Életműdíját. Az ő kivételes szakértelme, elhivatottsága, a borvidék iránti rajongása a biztosítéka annak, hogy az Önök poharaiban a hitelesség és a tradíció tisztelete díszítse a bor minden rezdülését! 2018-tól a 11. generáció is bekapcsolódott a munkába. Tíz generációt átölelő múltunk és jelenünk kötelez minket arra, hogy a borban a hiteles minőséghez való teljes ragaszkodás legyen az irányadó elvünk.


Alapítás éve
1992
Terület
25 Ha
Éves palackszám
150000
Hagyományos borászat
Villány

Villányi borvidék


Szolgáltatások

Borkóstolás
Borkóstolás

max. 60 fő

Hideg konyha
Hideg konyha

max. 60 fő

Meleg ételek előzetes megrendelésre
Meleg ételek előzetes megrendelésre

max. 60 fő

Saját szállás
Saját szállás

max. 20 fő

Rendezvényhelyszín
Rendezvényhelyszín

max. 60 fő

credit_card_payment
Bankkártyás fizetés
szep_card_payment
Szépkártyás fizetés
wifi
WiFi
private_parking
Saját parkoló
obstacle_clearance
Akadálymentes

Bortípusok

Fehérborok

Vörösborok

Rosé


Nyitvatartás

Egész éves nyitvatartás

Hétfő08:00 - 16:00
Kedd08:00 - 16:00
Szerda08:00 - 16:00
Csütörtök08:00 - 18:00
Péntek08:00 - 20:00
Szombat12:00 - 20:00
VasárnapZárva

Kapcsolat

Elhelyezkedés Villány, Erkel Ferenc u. 10, 7773 Hungary
Telefon +3672592000
E-mail zsolt.jr@tiffans.hu
Weboldal címe Weboldal megnyitása
Facebook cím Facebook megnyitása
Instragram cím Instagram megnyitása
További információk A nyitvatartási idő átmenetileg változhat! Kérünk, tájékozódjon közvetlenül a pincészetnél!
Előzetes bejelentkezés szükséges!!
Bejelentkezés nélkül: borok kóstolása, házi készítésű hidegtál. Bejelentkezéssel: vezetett borkóstoló, házias meleg ételek, kemencés malac és bárány. Szállás reggelivel.
Beszélt nyelvek