2022 június 14. / Budavári Dóri, Kaposi MártonURL másolásaFacebook megosztásTwitter megosztás

Boros programajánló: június 15. – június 25.

A hazai boros világ már június első felében is elhalmozott minket programlehetőségekkel, legyen szó kóstolókról, vidéki és városi fesztiválokról, vagy éppen bortúrákról. A hónap második felében sem lesz ez másképp. Lássuk, mit tartogat a borkedvelők számára a következő bő két hét.  

VINO Bor, Zene, Művészet Ünnep 2022 – június 15-19.

Az egri borok és a borvidék nyári hangulatát a legjobb a helyszínen megtapasztalni! Ezért a helyi borászok június 15. és 19. között Egerbe hívják a borkedvelőket, hogy a VINO Kóstoló Ünnepen bemutathassák kiváló boraikat.

A rendezvényen résztvevő borászatok listája: Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok, Dula Pincészet, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Borászata, Egri Korona BorházGál Lajos PincészeteGál Tibor PincészetGróf Buttler Borászat és Rendezvényközpont, Juhász Testvérek Pincészete, Kovács Nimród Winery, Nap-völgy Borászat és Élménybirtok, Nyolcas és Fia Borház, Ostoros Családi PincészetPetrény WineryREGE BirtokSt. Andrea Szőlőbirtok, Stumpf Pincészet, Tarjányi Pince, Thummerer Pincészet és Szőlőbirtok, Torma Pince, Tóth Ferenc Pincészet, Varga PincészetVarsányi Pincészet, Villa Völgy Pincészet.

 

Somló Fesztivál és Éjszakai Pincetúra – június 17-19.

Június harmadik szombatján rendezik meg az Somló Fesztivál rendezvényt, mely idén csaknem három naposra bővül. A már hagyományos Éjszakai Pincetúra idén június 18-án este 10 órakor kezdődik. A pincetúrát pedig megelőzi egy kétnapos kulturális - kézműves - kistermelői Somló Fesztivál, a Somló hegy lábánál és körben az egész hegyen, a közösségi tereken.

Nagy-Somlói borvidék egyike a legkisebb, de egyben legvarázslatosabb borvidékeinknek. Rajongói nemcsak egyedi, karakteres fehérboraiért tartják utánozhatatlannak, hanem azért is, mert a somlói terroir nem pusztán bortermő helyként, hanem a kikapcsolódás tökéletes színtereként is funkcionál. Mindezt megtapasztalhatják azok, akik idén részt vesznek ezen az évente megrendezett, a nyári éjszakába nyúló programon.

 

 

Jó éjszakát, Mád! – június 17-19.

Zenei és bor párosul egy hamisítatlan mádi hétvégi fesztiválon június 17 és 19. között.

A június közepén megrendezésre kerülő fesztiválon szinte óránként kezdődik egy-egy koncert, előadás, kiállításmegnyitó, mindig más-más helyszínen, másnap hajnalig.

Mindeközben helyi borászatok, éttermek és kézműves termelők nyitják ki késő délután kapuikat és kínálnak világszínvonalú bort és gasztronómiát az oda látogatóknak.

 

Bortriatlon - Kéknyelű Zsendülés – június 17-19.

Június 17. és 19. között minden a kéknyelűről szól a Badacsonyi borvidéken. A Bortriatlon ezen állomásán a látogatók testközelből is megismerkedhetnek a kizárólag ezen a borvidéken megtalálható, hungarikum szőlőfajtával.

Bortriatlon helyszínek a Badacsonyi borvidéken:

Badacsony: Dobosi-Stier Pincészet Badacsonyi Fröccsterasz, Éliás AlaptáBORIstvándy Borműhely, Németh Pince, Málik Pince

Badacsonytomaj: Borbély Családi PincészetFata PinceVálibor Vinotéka & Presszó

Badacsonyörs: Folly Arborétum és Borászat

Gyulakeszi: Von Beőthy Pince

 

 

 XI. Iván-völgyi Kadarka túra – június 17-18.

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg elismert szekszárdi borászok az Iván-völgyi Kadarka Túrát, melynek alapvető célja bemutatni a Szekszárdi borvidék egy különleges részét, az itt élő és gazdálkodó borászok szemléletét. Ebben az egyik legkülönlegesebb szőlőfajta, a kadarka van segítségükre.

Résztvevő házigazda pincészetekVida Családi BorbirtokHeimann Családi BirtokSebestyén Pince, Tüske Pince, Németh János Pincészete.

Résztvevő vendég pincészetek: Sziegl Pince – Hajós-Baja, Jekl Pincészet – VillányLajver Borbirtok – Szekszárd, Koch Borászat – Hajós-BajaTóth Ferenc Pincészet – Eger.

 

ChardonnÉJ – június 18.

Június 18-án különleges, chardonnay központú rendezvényre invitálja a borkedvelőket az Etyeki Kúria, mely során 18 kiállító borászat chardonnay tételét lehet majd megkóstolni.

A ChardonnÉJ rendezvényen az érdeklődőknek lehetősége nyílik kötetlen formában találkozni a bortermelőkkel, így személyesen hátteret adva egy-egy tételnek.

Az Etyeki Kúria mellett az alábbi borászatok chardonnay tételei kóstolhatók meg a rendezvényen: Babarczi Szőlőbirtok és Pince – Pannonhalma, Babiczki László – Mátra, Bortársaság - Külföldi chardonnay tételek, Dubicz Borászat és Szőlőbirtok – Mátra, Weingut Esterházy – Burgenland, Etyeki Borút Egyesület - Etyek-Buda, Gál Szőlőbirtok és Pincészet – Balaton-Felvidék, Günzer Családi Birtok – Villány, Kovács Nimród Winery – Eger, Lajver Borbirtok – Szekszárd, Miklóscsabi pincéje – Mór, N.A.G. Borművek – Mátra, Nyakas Pince - Etyek-Buda (Tök), Paulus Molnár Borház – Mór, Sauska – Tokaj, Taschner Bor- és Pezsgőház – Sopron, Vesztergom Pince – Balaton, Villa Tolnay – Csobánc & Badacsony.

 

 

BOLDOGkisfalud Feszt 2022 – június 24-26.

Bodrogkisfaludra várják a bor és zene kedvelőit a tokaji borászok június 24. és 26. között. Színes zenei, gasztro és gyerekprogramokkal, valamint prémium borokkal és egyedi tételekkel találkozhatnak a fesztivál látogatói a Bodrog menti településen.

A résztvevő pincészetek listája: Bodrog Borműhely, Breitenbach Pince, Carpinus PincészetDereszla Pincészet, DHP Tokaj, Hangavári PincészetIllés Pince, Patricius Borház, Szélkiáltó Pincészet. 

 

Egri Bor Busz – június 25.

Az Egerbe látogató borkedvelők június utolsó szombatján az Egri Bor Busz segítségével egy nap alatt akár 8 borászatot is meglátogathatnak az Egri borvidéken. A fix megállókkal üzemelő körjárat délelőttől estig szállítja az érdeklődőket a változatos helyszíneken, kezdve az egri belvárostól egészen a Bolyki-völgyig, nyolc állomást érintve.

A résztvevő pincészetek listája:  Bolyki Pincészet és SzőlőbirtokGál Tibor PincészetJuhász Testvérek PincészeteOstoros Családi PincészetPetrény WinerySt. Andrea SzőlőbirtokThummerer Pincészet és SzőlőbirtokTóth Ferenc Pincészet.

 

 

Kóstoló a Szépasszonyvölgyben - központban a rozé - június 25.

Az Egri borvidéken található Szépasszonyvölgy egész évben kedvelt turisztikai célpont, hiszen egy helyen találhatóak meg a legkiválóbb éttermek, a gyönyörű táj, valamint, és nem utolsó sorban kiemelkedő borok is.

Június utolsó szombatján az egri borászok hangulatos zenei kíséret mellett várják a borkedvelőket, akiknek az eseményen lehetősége nyílik megismerni a borvidék rosébor felhozatalát. 

Résztvevő pincészetek: Besenyei Borház – 26-os Pince, Demeter Borbár – 44-es Pince, Farsang Pincészet – 27-es Pince, Greg-Vin Pincészet – 22-es Pince, Kedves Wine Bistro & Shop / St. Andrea Wines– 38-as Pince, Kiss Krisztina Pincészete – 37-es Pince, Nap-Völgy Borászat, Ostoros Borbár – 33-as Pince, Petrény Winery – 47-es Pince, Sike Pince – 43-as Pince, Tóth Ferenc Pincészet– 46-os Pince.

URL másolása Facebook megosztás Twitter megosztás
Lapozás vissza Lapozás előre

Új podcast adás - beszélgetés Kneip Antal szőlészeti kutatóval

Elolvasom

„Teret kaptam, hogy kibonthassam a szárnyaimat” – Beszélgetés Gere Andreával

Elolvasom

Igen, ez Neszmély!

Elolvasom

„Milyen krémes textúrájú ez a chardonnay!” – A bornyelvről

Elolvasom